Ministr Zaorálek přijal velvyslance Čínské lidové republiky

09.09.2019 15:05

Ministr kultury Lubomír Zaorálek dnes přijal v Nostickém paláci mimořádného a zplnomocněného velvyslance Čínské lidové republiky J.E. Zhang Jianmina. V průběhu setkání oba představitelé diskutovali o dosavadní spolupráci v oblasti kultury mezi oběma zeměmi.

Ministr Zaorálek přijal velvyslance Čínské lidové republiky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

Ministr kultury Lubomír Zaorálek se rozhodně ohradil proti jednostrannému rušení koncertů českých souborů v Číně, o kterých média v poslední době informovala. Ministr sdělil velvyslanci, že jako zástupce čínské strany v České republice nese odpovědnost za kroky, které vážně poškozují obraz Číny u české veřejnosti. Upozornil pana velvyslance, že v posledních letech bylo vykonáno mnoho pro rozvoj česko-čínských vztahů ve všech oblastech, včetně kulturní. Obává se ale, že poslední vývoj vážně tyto vztahy poškozuje a zpochybňuje dosavadní úsilí.

Pan ministr sdělil panu velvyslanci, že je připraven se vrátit k pozitivní spolupráci obou zemí v oblasti kultury, ale pouze za podmínky, že obě strany k sobě budou přistupovat se vzájemným respektem a budou vnímat své odlišnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…