Ministryně Dostálová: Doporučuji všem zájemcům, aby s žádostí neotáleli

15.07.2020 7:32

Ministerstvo pro místní rozvoj, které spravuje Integrovaný regionální operační program (IROP), navyšuje finance určené na výzvu „Energetické úspory v bytových domech III“ o další 1 mld. Kč na 5,5 mld. Kč. MMR tak reaguje na enormní zájem žadatelů. Datum a čas ukončení příjmu žádostí zůstává stejné, a to 29. 11. 2020 do 14 hodin.

Ministryně Dostálová: Doporučuji všem zájemcům, aby s žádostí neotáleli
Foto: repro TV Prima, tan
Popisek: Klára Dostálová na Primě

„Zájem žadatelů nás velmi mile překvapil. Tempo podaných žádostí je skutečně vysoké. Týdně se jedná o podané žádosti v průměru za 50 milionů korun. Výzvu jsme navyšovali o 1 miliardu před měsícem a nyní navyšujeme znovu, tentokrát už ale pravděpodobně naposledy. Proto doporučuji všem zájemcům, aby s žádostí neotáleli. Zároveň je možné dotaci zkombinovat s bezúročnou půjčkou programu Zateplování, který pro IROP administruje Státní fond podpory investic“, uvedla ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Zatepleno již bylo 43 tisíc domácností a díky optimalizaci finančních prostředků bude moci být zatepleno dalších cca 10 tisíc domácností. Celková částka určená na zateplování bytových domů v IROP činí cca 9,4 mld. Kč, přičemž schváleny již byly projekty za 4,3 mld. Kč. Informace k 78. výzvě IROP naleznete zde.

Doplňkovým titulem je tzv. program Zateplování. V programu Zateplování je připravena 1 mld. Kč na bezúročné úvěry na energeticky úsporná opatření u bytových domů. Více informací o bezúročném úvěru naleznete zde. Dotaci i úvěr lze zkombinovat a využít pro financování jednoho projektu, je však nutné splnit podmínky obou forem podpory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…