Ministryně Dostálová: IROP významně podporuje infrastrukturu sociálních služeb a bydlení

29.06.2019 19:51

Celkovou částkou 10,3 miliardy korun podpoří Integrovaný regionální operační program (IROP), který spravuje Ministerstvo pro místní rozvoj, během let 2014 – 2020 projekty infrastruktury sociálních služeb, deinstitucionalizace sociálních služeb, sociálního bydlení, komunitních center a polyfunkčních komunitních center.

Ministryně Dostálová: IROP významně podporuje infrastrukturu sociálních služeb a bydlení
Foto: archiv kandidátky
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová

„V oblasti infrastruktury sociálních služeb bylo k dnešnímu dni podpořeno celkem 425 projektů za 4,2 miliardy korun, díky nimž vznikne nebo bude renovováno celkem 1062 zázemí pro sociální služby. V oblasti deinstitucionalizace sociálních služeb bylo podpořeno celkem 37 projektů za cca 1,3 miliardy korun, jejichž realizací dojde ke zlepšení podmínek pro 769 klientů ústavních sociálních služeb. V oblasti sociálního bydlení podpořeno celkem 328 projektů za zhruba 2,3 miliardy korun. Díky této částce dojde k vybudování 2061 sociálních bytů. V oblasti komunitních center a polyfunkčních komunitních center bylo podpořeno celkem 112 projektů za jednu miliardu korun, čímž se zvýší kapacita komunitních center pro více než 8000 osob,“ vypočítává ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Z již realizovaných a proplacených projektů lze zmínit například projekt „Bezbariérový areál pro sociální služby“ neziskové organizace VALDEK, o.p.s., který obdržel dotaci více než 19 milionů korun a vytvořil nová zázemí s nejmodernějšími trendy pro osoby se zdravotním postižením o celkové kapacitě jedenácti klientů. Dalším zajímavým projektem je „Rekonstrukce objektu AGAPÉ I, Husitská č.p. 78, Krupka“ Města Krupka s dotací přes 13 milionů korun. Díky projektu se rekonstruovala budova azylového domu AGAPÉ I a vybavila se novým nábytkem.

Jeden z projektů vedl k rekonstrukci tzv. „baťovského“ domku ve Zlíně. Jedná se o projekt „Rekonstrukce objektu tř. T. Bati 1010 ve Zlíně“ Statutárního města Zlín s dotací přes 5,5 milionů korun. Hlavním výsledkem projektu je zrekonstruovaný objekt, který bude sloužit k poskytování chráněného bydlení ve městě Zlín. Díky projektu došlo k navýšení kapacit chráněného bydlení o deset míst.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).