Ministryně Dostálová: Teplice jsou jedním z nejstarších lázeňských měst střední Evropy

26.09.2018 5:36

Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová navštívila severočeské město Teplice. Seznámila se zde mimo jiné s dlouhodobou strategií cestovního ruchu této oblasti, která spočívá zejména v nabídce exkluzivních programů zajímavých cílů turismu, ubytování a gastronomie.

Ministryně Dostálová: Teplice jsou jedním z nejstarších lázeňských měst střední Evropy
Foto: archiv kandidátky
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová

„V loňském roce navštívilo hromadná ubytovací zařízení okresu Teplice 80 tisíc hostů. Z toho bylo 37 tisíc cizinců. Oproti roku 2016 tak vzrostl jejich počet téměř o devět procent. Teplice jsou jedním z nejstarších lázeňských měst střední Evropy a určitě mají co nabídnout - ne nadarmo jsou nazývány malou Paříží. Budeme se proto snažit tuto oblast propagovat pokud možno co nejvíce. Jedním z dlouhodobých cílů vlády je přimět turisty, aby jezdili i do oblastí mimo Prahu. A právě potenciál Teplic mě nadchnul. Mají tu totiž projekt VisitTeplice a já si myslím si, že je to ten správný cíl, kam bychom to měli dotáhnout. Samozřejmě se snažíme i pomocí finanční motivací zohledňovat destinační společnosti a více propojovat soukromý sektor se samosprávou. Věřím také, že CzechTourism pomůže získat do Teplic další zahraniční klientelu, a to i díky projektu “Česko země hojnosti”. VisitTeplice se mi moc líbí, je to krok správným směrem. Fandím mu,“ říká ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová s tím, že hlavní výhoda regionu spočívá především v tradici lázeňství a v umístění na mezinárodní dopravní spojnici D8 mezi Prahou a Drážďany.

Projekt VisitTeplice by měl nabídnout další možnosti alternativních aktivit cestovního ruchu v regionu s cílem odlehčit turisticky přetíženému hlavnímu městu. Jednatel společnosti VisitTeplice Tomáš Jarolím doslova říká: „Tak, jako je paní ministryně nadšená z našeho projektu a našeho města, tak já se přiznám, že jsem nadšený z paní ministryně a jejího týmu. Zcela pragmaticky jako obchodník musím konstatovat, že toto bylo setkání založené na energii práce, konstruktivního jednání a příjemné lidské atmosféry. Začalo to rychlým pozváním na projednání konkrétního tématu z oblasti cestovního ruchu, a následovala rychlá reakce s výsledkem osobního setkání. Konstruktivní předání informací na dané téma, představení projektu VisitTeplice i Visit+, konfrontace možné spolupráce a strategie MMR pro cestovní ruch. Několik zásadních hodin jednání důležitých pro náš region. Za nás za jedna a velké poděkování celému týmu z MMR.“

Ministryně Klára Dostálová přijela i na pozvání poslance Jaroslava Bžocha, který z Teplic pochází. Během dopoledne si prohlédla centrum Teplic a využila také turistického vláčku, který je součástí projektu VisitTeplice. Lázně nabízejí termální minerální prameny, klidné prostředí uprostřed zeleně, výbornou kuchyni i kvalitní personál. Součástí Lázní Teplice v Čechách je i Klinika CLT (Císařské lázně Teplice). Zde se nachází odborná oddělení téměř všech medicínských oborů. Kromě lékařské péče jsou pro její hosty připraveny specializované programy a služby koncipované tak, aby nenarušovaly čerpání lázeňských procedur. Lázně Teplice v Čechách se zaměřují také na Medical Wellness pobyty, které plně odpovídají dnešnímu trendu aktivního zájmu o své zdraví a prevenci. Díky množství různorodých doprovodných aktivit vycházejí vstříc zájmům návštěvníků všech věkových kategorií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.