Ministryně Dostálová: Více než 20 milionů získají města a obce na obnovu po živelních pohromách

03.07.2019 7:34

Do našich měst a obcí půjde od Ministerstva pro místní rozvoj více než 20 milionů korun na opravy mostů, silnic a lávek, které poničily živelní pohromy. Dotace tedy slouží výhradně k rekonstrukci nebo opravě obecního a krajského majetku postiženého živelní nebo jinou pohromou v roce 2018. Nejvíce financí letos získá Zlínský kraj, a to zejména Vsetínsko.

Ministryně Dostálová: Více než 20 milionů získají města a obce na obnovu po živelních pohromách
Foto: archiv kandidátky
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová

„Vsetínsko bylo vloni postiženo silnými přívalovými dešti, které způsobily velké škody na obecním majetku. Těší mě, že můžeme tímto způsobem tamním obyvatelům pomoci. Prostřednictvím sedmi schválených projektů tak dojde k opravám hned několika poničených místních komunikací a mostů,“ říká ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Ve Vsetíně budou opraveny místní komunikace Soláň – Čarták, dále pak Niva, Kobyla nebo Vaškovo. Rekonstruovány budou také mosty přes potok Ráztoka v Novém Hrozenkově a přes potok Vranča tamtéž. Z dalších schválených projektů jmenujme například opravu dešťové kanalizace a vodovodu poškozené přívalovým deštěm v obci Zaječov na berounsku a obnovu místní komunikace a stabilizace svahu u koupaliště ve Znojmě.

Města a obce obdrží dotaci z programu Obnova obecního a krajského majetku po živelních pohromách, přičemž o dotaci mohly žádat od 26. listopadu 2018 do 28. února 2019. Cílem programu je přispět prostřednictvím dotace k obnově základních funkcí území v působnosti územních samosprávných celků, a tím odstranit nebo omezit důsledky pohrom, které narušují plynulost, dostupnost a kvalitu výkonu veřejné správy.

Seznam úspěšných projektů ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině