Ministryně Dostálová: Zájem a účast významných investorů na rozvoji regionu je správný směr

06.10.2018 20:33

Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová včera navštívila středočeské město Mladá Boleslav, kde jednala se zástupci firmy ŠKODA AUTO a zástupci města o rozvojových aktivitách společnosti a města.

Ministryně Dostálová: Zájem a účast významných investorů na rozvoji regionu je správný směr
Foto: archiv kandidátky
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová

Hlavními tématy byla především podpora tamní výstavby, infrastruktury a nových investic do veřejné infrastruktury, jako jsou dětská hřiště, sportoviště, odpočinkové zóny, zvýšení bezpečnosti atp. Po skončení jednání si ministryně prohlédla i výrobní halu a exponáty muzea automobilky.

„Jsem přesvědčená, že účast a zájem významných investorů na rozvoji regionu je cesta správným směrem. V regionu se potýkají s nedostatkem dostupného bydlení, proto jsme také řešili výstavbu bytů a jak sladit rozvoj firmy s potřebami Mladoboleslavska. Region musí být atraktivní pro současné, tak i pro budoucí obyvatele. Seznámila jsem je s novým programem VÝSTAVBA. Je to jedna z cest nabídky pomoci, kterou chceme nedostupné bydlení pro potřebné v obcích a městech řešit,“ říká ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová. 

„Ve strategické průmyslové zóně Solnice – Kvasiny, kde Škoda Auto rovněž investovala, vzniklo na tisíc nových pracovních míst. Ministerstvo pro místní rozvoj proto přišlo s výzvami na výstavbu nájemních bytů, technické infrastruktury a rekonstrukce místních komunikací. Obdobně je naším společným cílem harmonizovat ekonomický rozvoj s potřebami mladoboleslavského regionu, ať už jde o oblast bydlení, infrastruktury nebo veřejných služeb, a to v úzké spolupráci se Škodou Auto, městem Mladá Boleslav, místními firmami a dalšími partnery,“ doplnila ministryně.



Rozpočet MMR na bydlení v SPZ Solnice-Kvasiny je na rok 2019 175 milionů korun, na rok 2020 je 125 milionů korun a na rok 2021 je připraveno 120 milionů korun. Další příjem žádostí bude od půli října do konce roku 2018. MMR podpoří region celkovou sumou půl miliardy korun.

Lhůta první výzvy pro žádosti o dotaci na byty a technickou infrastrukturu skončila 31. 5. 2018. MMR přijalo žádosti na byty a technickou infrastrukturu s celkovým požadavkem 80 milionů korun. Výzva na rekonstrukce místních komunikací začala 26. 7. a skončila 27. 9. 2018. Připraveno je 14 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…