Ministryně Dostálová předala ceny nejlepším vesnicím v Olomouckém kraji

02.08.2019 5:36

Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová včera v Bělotíně předala ceny krajského kola soutěže Vesnice roku 2019 v Olomouckém kraji. Ministerstvo pro místní rozvoj je totiž tradičním vyhlašovatelem této oblíbené soutěže. Během své pracovní cesty navštívila také hospic Strom života v nedalekém Novém Jičíně v Moravskoslezském kraji, kde se seznámila s tamními službami.

Ministryně Dostálová předala ceny nejlepším vesnicím v Olomouckém kraji
Foto: MMR
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová

„V letošním roce běží již pětadvacátý ročník soutěže Vesnice roku. Toto číslo a vysoký počet přihlášených obcí, každoročně jich je přes 200, ukazuje, že soutěž má smysl. Dnes jsem se zúčastnila předání hlavních cen krajského kola v Olomouckém kraji, které vyhrál Bělotín. Samozřejmě jsem neodolala a s panem starostou Eduardem Kavalou jsem se obcí prošla, ukázal mi zdejší zajímavosti. Takže všem vítězům ještě jednou gratuluji a držím pěsti v celostátním kole,“ řekla ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Na vyhlašovacím ceremoniálu ministryně Klára Dostálová předala hned několik cen. Zlatou cihlu v programu obnovy venkova získaly obce Partutovice za objekt Maršálkova větrného mlýna, obec Grymov za objekt Obecní stodoly a Býškovice za objekt Obecního domu. Modrou stuhu za společenský život si odnesla obec Vrchoslavice a hlavní Zlatou stuhu, za vítězství v krajském kole, již zmiňovaný Bělotín, který společně s ostatními krajskými finalisty postupuje do celostátního kola.

Vesnice roku vyvrcholí vyhlášením výsledků celostátního kola, které se uskuteční v 14. září v rámci Jarmarku venkova v Luhačovicích.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.