Ministryně Jourová: Mondelez International nemalou měrou přispívá k posílení konkurenceschopnosti ČR

04.07.2014 13:11

Ministryně Jourová poklepala základní kámen nové továrny na sušenky.

Ministryně Jourová: Mondelez International nemalou měrou přispívá k posílení konkurenceschopnosti ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová

Ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová se první prázdninový pátek společně s dalšími hosty zúčastnila slavnostního poklepání základního kamene nové opavské továrny na výrobu celosvětově známých sušenek.

„Dnes poklepeme základní kámen nové tovární haly společnosti Mondelez International, projektu, který nabídne velkou příležitost a nemalou měrou přispěje k posílení konkurenceschopnosti České republiky. Vnímám to jako symbolický krok do budoucna. Tento rozsáhlý investiční záměr vítám a věřím, že bude pro Moravskoslezský kraj velkým příslibem,“ řekla ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová.

Americká potravinářská společnost se z důvodu rostoucí poptávky po jejích produktech rozhodla rozšířit výrobu v opavské továrně na sušenky. Firma do výstavby plánuje investovat přes dvě miliardy korun a na nová pracovní místa bude přijato více než 200 lidí. Přibližně 90 procent nových míst bude určeno pro lidi se středním odborným vzděláním v potravinářských a technických oborech. Najít uplatnění budou moci například techničtí operátoři, nástrojáři, údržbáři, zámečníci či elektromechanici. Příležitost dostane také většina lokálních dodavatelů. Suroviny - mouka i cukr budou z Moravskoslezského kraje, případně z České republiky.

Dokončení výstavby a start výroby je plánován na první polovinu příštího roku.

Projekt je největší investicí společnosti Mondelez International za poslední roky v Evropě. Na linkách nové moderní haly se budou vyrábět celosvětově známé sušenky Oreo a BeBe Dobré ráno (ve světě známé jako belVita). Produkty jsou určeny zvláště pro evropský region, ale velká část z nich se objeví také na tuzemském trhu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo pro místní rozvoj

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.