Ministryně Maláčová: Navýšení minimální mzdy považuji za klíčové

04.09.2021 10:24 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k výsledkům jednání s odbory

Ministryně Maláčová: Navýšení minimální mzdy považuji za klíčové
Foto: Screen ČT24
Popisek: Ministryně Jana Maláčová na tiskové konferenci

Jednání s odbory přineslo tři pozitivní body: shodu na navýšení minimálky, navýšení platů o 3000 korun u všech zaměstnanců státu a zařazení onemocnění bederní páteře do nemocí z povolání.

Navýšení minimální mzdy na 18 000 korun považuji za klíčové. Když se zvýší, polepší si všichni, co mají dnes do 35 tisíc. Musíme dohnat Slovensko i Polsko, které nám utíkají. A když to zvládají tamní podnikatelé, zvládnou to i ti naši. Nehledě na to, že s blížící se hrozbou pravicové vlády je tady poslední šance, jak zlepšit podmínky nejhůře placených lidí.

Státní zaměstnanci si zaslouží o 3000 korun vyšší plat, ať už jde o zdravotníky, lékaře, učitele, zaměstnance v sociálních službách nebo policisty. Protože to byli právě oni, kteří nás během pandemie drželi nad vodou. A my jim za odměnu snížíme plat? To nemyslí Andrej Babiš vážně!

A jsem také ráda, že jsme přestali přehlížet nemoci bederní páteře, jako nemoc z povolání. Za našimi hranicemi to funguje, tak nevidím důvod, proč by se u nás lidi měli ničit!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Jurečka: Pomáháme Ukrajině, aby se mohla bránit

6:16 Ministr Jurečka: Pomáháme Ukrajině, aby se mohla bránit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Ukrajině.