Ministryně Maláčová: Nesmíme dopustit privatizaci zdravotnictví

03.04.2021 8:38

Komentář na facebookovém profilu k pokusům o privatizaci zdravotnických zařízení

Ministryně Maláčová: Nesmíme dopustit privatizaci zdravotnictví
Foto: Screen ČT24
Popisek: Ministryně Jana Maláčová na tiskové konferenci

České zdravotnictví během koronakrize ukázalo, na jak vysoké úrovni je. A to i přes to, že si prošlo peklem. U lékařů, sester, záchranářů a vůbec VŠECH zaměstnanců zdravotnictví máme obrovský dluh, který budeme dlouho splácet! Pečovali a pečují o nás s nekonečnou vytrvalostí a obětavostí, která svým objemem přesahuje veškeré meze standardní péče.

Bohužel se ale v krizi často probudí pravicoví upíři, kteří okamžitě zavětří a rádi by na výdělečném byznysu se zdravím parazitovali. Slovo privatizace je přitahuje takřka krvavou silou. Z krize se ale nedostaneme tak, že dáme přednost penězům před lidmi.

Naopak! Pokud chceme, aby zdravotní péče zůstala dostupná, nesmíme privatizaci dopustit stejně jako před 12 lety. A v tom s námi můžete počítat! Neslibujeme nic naplano. Sociální demokracii už se povedlo zrušit nesmyslné poplatky ve zdravotnictví a zabránit rušení lůžek.

A sociální demokracie bude dál bojovat za investice do regionálních nemocnic a rozšíření dostupnosti zdravotní péče v regionech. Ať už jsou to praktičtí lékaři, zubaři nebo třeba dětští lékaři. Zdravotnictví v Česku musí zůstat dostupné pro všechny!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

18:09 Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

Návštěvníci pražských náplavek se mohou těšit na nové místo k zábavě, odpočinku a kreativnímu vyžití…