Ministryně Maláčová: S dobrým vedením přináší zaměstnávání handicapovaných užitek všem

28.09.2018 12:23

Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) navštívila Jihočeský kraj, aby i zde zmapovala potřeby v sociální oblasti a na trhu práce.

Ministryně Maláčová: S dobrým vedením přináší zaměstnávání handicapovaných užitek všem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová

První kroky ministryně Maláčové vedly do výrobního družstva DITA v Táboře. To bylo založeno již v roce 1956 a dnes v něm pracuje 230 zaměstnanců, z čehož více než polovina jsou lidé zdravotně znevýhodnění. V družstvu, které exportuje 80 procent výroby do států EU, ale i mimo unii, se Jana Maláčová setkala se zaměstnanci čtyř výrobních divizí, tedy kovovýroby, výroby textilu, plastu a specializovaných montáží.

„Podpora zaměstnávání osob se zdravotním postižením na chráněném trhu práce je velmi důležitou součástí sociální politiky. Zde jsem si opět ověřila, že pokud má podnik dobré vedení, je zaměstnávání těchto osob v praxi velmi dobře možné a přináší užitek všem zainteresovaným stranám,“ konstatovala ministryně Maláčová.

V rámci programu návštěvy Jihočeského kraje se ministryně setkala také s hejtmankou Ivanou Stráskou, se kterou probrala priority Jihočeského kraje v sociální politice, problémy kraje, investice a plánovanou výstavbu.

Jana Maláčová dále navštívila také seniory v Domově důchodců v Dobré Vodě, kde pozdravila obyvatele domovu pro seniory a domova se zvláštním režimem a seznámila se s projektem mateřské školy při tomto domově.

„Jsem ráda, že jsem mohla místním seniorům osobně potvrdit dobrou zprávu, že se nám podařilo prosadit navýšení důchodů, které zlepší komfort jejich života, což všem, se který mi jsem se dnes setkala, udělalo upřímnou radost,“ uvedla po setkání ministryně Jana Maláčová, která se na závěr návštěvy kraje setkala se seniory ještě na akci „Seniorské hrátky“ v Českých Budějovicích. Zde byla mimo kulturního vystoupení Josefa Laufera připravena také prezentace asistenčních psů projektu Helppes.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…