Ministryně Marksová: Aktivní senioři dokazují, že i ve stáří lze vytvářet krásné věci

26.06.2017 10:12

I stáří může být velmi tvůrčím obdobím, jak dokazuje soutěžní výstava – „Šikovné ruce našich seniorů“, nad kterou ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová převzala záštitu. V Lysé nad Labem, kde byly v pátek prezentovány práce seniorů, ministryně rovněž předávala jednu z cen.

Ministryně Marksová: Aktivní senioři dokazují, že i ve stáří lze vytvářet krásné věci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová

„Jsem ráda, že tu dnes mohu ocenit zajímavé práce aktivních seniorů, kteří nerezignovali a dokazují, že i ve stáří lze vytvářet krásné a milé věci,“ uvedla ministryně Marksová.

Soutěž pořádá Centrum sociálních a zdravotních služeb Poděbrady. Senioři soutěžili v činnostech ruční práce, literární práce a fotografie. Hlavní myšlenkou výstavy je podpořit aktivitu seniorů, zejména těch, kteří žijí osamoceně v domácím prostředí a umožnit vyrobené práce představit veřejnosti.

Výstava a s ní spojený doprovodný program poskytují také mnoho informací o vzdělávání a pracovních příležitostech, o zdravotní a sociální péči i relaxačních a volnočasových aktivitách pro seniory.

Výstava „Šikovné ruce našich seniorů“ se koná v rámci celorepublikové výstavy „Senior – Handicap: aktivní život“ ve dnech 22. – 25. června na výstavišti v Lysé nad Labem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.