Ministryně Marksová: Pomáháme těm nejchudším - osamoceným seniorům, matkám v azylových zařízeních

19.02.2016 12:22

Projekt „Potravinová a materiální pomoc nejchudším osobám“ vstupuje do další fáze. Distribuce prvních potravinových balíčků začala již na konci roku 2015 a setkala se s velkým zájmem charitativních organizací i samotných příjemců pomoci. Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR nyní na další pomoc vyčlenilo dalších více než 65 milionů korun.

Ministryně Marksová: Pomáháme těm nejchudším - osamoceným seniorům, matkám v azylových zařízeních
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová

Až do 23. února 2016 je možné podávat nabídky v rámci veřejné zakázky Dodávky potravinové a materiální pomoci hrazené z Fondu evropské pomoci nejchudším osobám. Předmětem plnění jsou dodávky základních potravin a základní materiální pomoci ve formě potravinových a hygienických balíčků pro partnerské organizace projektu. Těmi jsou zkušené charitativní organizace – Charita ČR, Naděje, Diakonie SKP ČCE a Slezská diakonie. Bližší informace k zakázce naleznete na Věstníku veřejných zakázek.

„Cílíme na ty, kteří pomoc nejvíce potřebují, kteří žijí v opravdové chudobě. Ať už se jedná o seniory, kteří žijí sami, anebo maminky s dětmi v azylových domech, pomoc z tohoto projektu je opravu adresná,“ uvedla ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová.

Projekt je financován z Operačního programu potravinové a materiální pomoci (OP PMP) v rámci Fondu evropské pomoci nejchudším osobám (FEAD). Je zaměřen na osoby bez domova, osoby ohrožené ztrátou bydlení, materiálně deprivované rodiny s dětmi, neúplné rodiny s nízkou pracovní intenzitou a další osoby ve vážné sociální nouzi.

Cílem projektu je zlepšit jejich životní podmínky ve formě zajištění kvalitnějšího a pravidelného stravování a zvýšení dostupnosti základních hygienických prostředků. Další snahou projektu je tyto skupiny lidí nasměrovat k dlouhodobějšímu řešení své situace, tedy k řešení příčin problémů, a to prostřednictvím poskytování poradenství, sociálních služeb apod.

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bek: Školství jde správným směrem, změny teď musíme odpracovat

7:07 Ministr Bek: Školství jde správným směrem, změny teď musíme odpracovat

Jako ministr školství si vážím toho, že v domácí odborné komunitě existuje poměrně silná shoda na ro…