Ministryně Schillerová: Na kulturu půjde příští rok dalších 440 milionů

15.08.2019 19:09

O dalších 440 milionů korun oproti původnímu návrhu bude navýšen rozpočet Ministerstva kultury na příští rok. Dnes se na tom dohodli ministryně financí Alena Schillerová a náměstek pro ekonomickou a provozní sekci ministerstva kultury René Schreier, který je aktuálně pověřen řízením rezortu kultury.

Ministryně Schillerová: Na kulturu půjde příští rok dalších 440 milionů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně financí Alena Schillerová k výsledkům státního rozpočtu za rok 2018

Navýšení rozpočtu je určeno primárně na opravy a obnovy kulturních památek, dále na dlouhodobý program investiční podpory a kofinancování projektů kulturní infrastruktury a také na podporu interpretačního umění.

„Uvědomujeme si, že kultura má pro naši společnost nezastupitelnou roli, a proto je velice důležité ji podporovat. Zároveň díky dlouhodobému programu investiční podpory a kofinancování projektů kulturní infrastruktury bude možné budovat úplně nová kulturní zařízení, ať už koncertní sály, divadla, knihovny nebo galerie. Poskytnutím potřebných peněz na zajištění tohoto programu přitom plníme náš závazek z vládního programového prohlášení,“ uvedla po jednání ministryně financí Alena Schillerová.

"Vyjednávání s paní ministryní Schillerovou bylo konstruktivní, věcné a lidsky příjemné. Jsem rád, že jsme společně došli k oboustranně přínosnému konsenzu. Primární cíl, tedy udržet či zvýšit celkové výdaje resortu, jsme naplnili. Podařilo se nám dosáhnout dohody ve všech zásadních oblastech, tedy investičních, platových, na dotačních titulech živého umění a v programech záchrany a obnovy kulturního dědictví,“ doplnil náměstek René Schreier.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…