Ministryně Šlechtová: MMR bylo nesourodé a nesystémové, nyní je efektivním a silným resortem

06.02.2017 5:31

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová dnes uspořádala tiskovou konferenci u příležitosti představení hlavních priorit Ministerstva pro místní rozvoj v letošním roce. Chce se zaměřit především na podporu regionů a dotažení klíčových zákonů.

Ministryně Šlechtová: MMR bylo nesourodé a nesystémové, nyní je efektivním a silným resortem
Foto: MMR
Popisek: Karla Šlechtová

„MMR bylo nesourodé, nesystémové a nehomogenní, nyní je efektivním a silným resortem, který je oporou svým partnerům, pomáhá v konkrétních oblastech a řeší problémy regionů. Ministerstvo se stalo takovým mateřským ministerstvem pro regiony,“ uvedla ministryně Karla Šlechtová.  

MMR přizpůsobuje dotace potřebám a poptávce krajů, měst a obcí po celé České republice. Tím zaplňuje bílá místa – řeší potřeby starostů. Pro kraje připravuje akční plány, zejména pro ty nejpotřebnější.  

Podařilo se snížit nedočerpání EU fondů z minulého programového období 2007-2013 z hrozících až 90 mld. Kč na pouhých zhruba 26 mld. Kč. Česká republika vyčerpala ze 700 mld. Kč celých 96% prostředků. Rok 2017 je pro čerpání EU fondů klíčový. Je nutno akcelerovat čerpání EU fondů. I za cenu realokace finančních prostředků.

MMR bude i nadále podporovat cestovní ruch – především zlepšování infrastruktury i marketing. Zahraniční turisty, kteří přijedou do Prahy, je nutno přitáhnout do regionů. Česko jako jedna ze světově nejbezpečnějších destinací láká právě zahraniční turisty.   

Klíčové je zdárně dotáhnout novelu stavebního zákona – zjednodušení i zrychlení jak pro malé, tak i velké stavebníky, ale i novelu zákona o pohřebnictví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…