Moravskoslezská TOP 09: Do voleb samostatně i v koalicích, máme dva kandidáty do Senátu

03.08.2018 11:26

TOP 09 v Moravskoslezském kraji má své lidí zastoupené v několika desítkách kandidátkách. Do letošních voleb do zastupitelstva obcí jde jak samostatně, tak i spolu s koaličními partnery. Do Senátu pak vysíláme dva kandidáty.

Moravskoslezská TOP 09: Do voleb samostatně i v koalicích, máme dva kandidáty do Senátu
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

V Bruntále jde TOP 09 společně s KDU-ČSL a nezávislými kandidáty, pod názvem Vaše město. Lídrem kandidátky je náš dlouhodobý člen, zkušený komunální politik a bývalý místostarosta Bruntálu pan Václav Mores.

Frýdeckou kandidátku TOP 09 podpořili nezávislí kandidáti v čele se nezávislým kandidátem záchranářem Petrem Gojem. Dvojku kandidátky obsadil předseda místní organizace TOP 09, ekonom Martin Špetla.

V městě Karviná dohodu uzavřela TOP 09 společně s KDU-ČSL, ODS, COEXISTENTIA s podporou Stanou soukromníku ČR, pod názvem Karvinskakoalice.cz. Na páté pozici kandiduje ředitel Slezského vzdělávacího centra pan Martin Ferfecki.

Kandidáti TOP 09 jdou společně do voleb se Stranou zelených, SNK-ED a STAN v městě Nový Jičín. Trojkou kandidátky je odborný pracovník v mikrobiologii pan Martin Gazda.

TOP 09 v Opavě spojila své síly spolu s ODS, Stranou soukromníků ČR a nezávislými kandidáty. Čtvrtou pozici obsadila středoškolská učitelka Monika Klapková.

A v hlavním krajským městě Ostravě jsou naši kandidáti zastoupení na kandidátce ODS. Na čtvrtém místě kandiduje vysokoškolská pedagožka Michaela Roubíčková, která má rovněž bohaté zkušenosti z komunální politiky a v minulosti zastávala funkci starostky obce Vřesina.

V senátních volbách TOP 09 v Moravskoslezském kraji má dva kandidáty. Do Senátu pro obvod 68- Opava posílá velmi zkušeného komunálního politika, bývalého poslance a starostu obce Bolatice pana Herberta Paveru. Dalšího kandidáta do Senátu jsme obsadili v senátním obvodu 74 - Karviná - pana Ladislava Sitka, který je rovněž zkušený komunální politik, bývalý místostarosty a nyní zastává funkci radního v městě Rychvald.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Na přípravě migračního paktu se aktivně podíleli představitelé Fialovy pětikoalice

19:02 Okamura (SPD): Na přípravě migračního paktu se aktivně podíleli představitelé Fialovy pětikoalice

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.