Mračková Vildumetzová (ANO): Opozice se opět pokusí odvolat radního Jindřicha Čermáka

26.02.2023 11:17

Pondělní zasedání zastupitelů Karlovarského kraje bude opět vyostřené. Opozice se totiž nehodlá vzdát svého požadavku na výměnu radního pro školství Jindřicha Čermáka (Piráti), který nezvládá svoji práci.

Mračková Vildumetzová (ANO): Opozice se opět pokusí odvolat radního Jindřicha Čermáka
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

„Na lednovém zasedání zastupitelstva jsme požádali koalici, aby radního Čermáka odvolala z funkce a nahradila schopnějším a pracovitějším politikem,“ vysvětluje poslankyně parlamentu a předsedkyně zastupitelského klubu Jana Mračková Vildumetzová (ANO). 

Anketa

Kvitujete postup vlády Petra Fialy ve věci války na Ukrajině?

2%
96%
hlasovalo: 48201 lidí

Opozice je v otázce výměny radního Jindřicha Čermáka jednotná a vedle zastupitelů hnutí ANO požadují jeho výměnu i zástupci několika dalších politických stran a hnutí. „Radní Čermák dlouhodobě nezvládá svoji práce a navíc se na veřejnosti prezentuje naprosto nevhodným chováním. Jsme přesvědčeni, že současná vládnoucí koalice má ve svém středu politika, který by dokázal funkci radního pro školství vykonávat daleko lépe a zodpovědněji,“ doplňuje Erik Klimeš (ANO), krajský zastupitel a člen školského výboru.

Kritika opozičních politiků se na hlavu radního Čermáka snáší dlouhodobě a většina z nich si nedovede představit, že by tuto funkci zastával až do konce volebního období. „Od požadavku na výměnu radního Čermáka neustoupíme. Školství je jedním z nejpalčivějších problémů našeho regionu a potřebuje silného, schopného a erudovaného politika, který mu bude rozumět, bude mít vizi a hlavně bude pracovat. To se o současném radním rozhodně říci nedá,“ doplňuje starosta Mariánských Lázní Martin Hurajčík (ANO).

Radní Jindřich Čermák je v posledních týdnech velmi kritizován za snahu uzavřít plavecký bazén v Domově mládeže v Karlových Varech Drahovicích. Tato otázka se na základě velmi nekompromisního postoje opozice začala řešit ve vedení celého kraje a podle posledních informací by měl být provoz bazénu zachován. I to je ale důsledek toho, že radní zodpovědný za tuto problematiku ji vyřešit sám nedokázal a nedokáže. V minulosti navíc Čermák čelil výtkám ohledně podivného náborového projektu pro získání učitelů, který zastupitelé odmítli podpořit, ale peníze v rozpočtu jsou schválené.

„Od posledního zasedání zastupitelstva uběhl měsíc a my věříme, že nám na pondělním jednání zastupitelstva hejtman Petr Kulhánek (STAN) sdělí, jak náš požadavek na výměnu radního Jindřicha Čermáka řeší nebo vyřešil,“ dodal starosta Chebu Jan Vrba (ANO) s tím, že pokud otázku výměny radního pro školství koalice nevyřešila, budou opoziční zastupitelé opět požadovat jeho okamžité odvolání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…