Mračková Vildumetzová (ANO): Pokrytectví

12.04.2022 18:45 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k výběru projektů, hrazených z Fondu spravedlivé transformace, v Karlovarském kraji

Mračková Vildumetzová (ANO): Pokrytectví
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

To je nejpřesnější pojmenování pro to, co předvádí Piráti v Karlovarském kraji. Od té doby, co jsou součástí vládnoucí koalice, totiž všechny ty jejich sliby a krásné řeči o transparentnosti, a především o protikorupčních opatřeních jsou fuč. Naopak, dnes kryjí sebe a další ve vedení kraje v jejich netransparentním chování, a když se na to někdo na zastupitelstvu zeptá, tak se dívají, jako by se nic nedělo.

A jen aby bylo jasno, tady nejde o nějaké drobné, ale o více než šest miliard korun. Právě tolik totiž přijde na účet Karlovarského kraje z Fondu spravedlivé transformace, který je určený pro regiony, zasažené těžbou uhlí.

A teď „soutěžní“ otázka - vy snad už víte, jak byly projekty vybírány, kdo byli jejich hodnotitelé? Nevíte! A ani se to nedozvíte! Nikdo kromě vedení kraje to totiž neví!

Anketa

Jste pro zbudování základny NATO na českém území?

3%
96%
hlasovalo: 84643 lidí

Nikdo neví, podle čeho se ony strategické projekty vybraly, a dokonce ani to, kdo je hodnotil. Ale na druhou stranu už bezpečně víme, že smůlu má třeba město Sokolov (znovu připomínám, že peníze z tohoto fondu mají jít primárně na pomoc regionům, zasaženým těžbou uhlí), které by přitom mělo být první s nárokem na tyto peníze. Jenomže projekty, předložené městem Sokolov, mají smůlu. Zato se ale našly, jistě jen nějakou náhodou, peníze na opravu hotelu Klínovec. A to je opravdu dobře, protože to lidé z kraje fakt ocení.

Už z tohoto případu je vidět, že by si rozdělení peněz zasloužilo trochu větší kontrolu. Jenomže včera se ukázalo, že o takovou kontrolu vedení kraje nestojí. A to, co nás překvapilo nejvíc, bylo, že proti zveřejnění a kontrole byli právě Piráti.

Ale to víte, asi dostali nové noty z vlády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…