Mračková Vildumetzová (ANO): Uzavření bazénu v Domově mládeže v Karlových Varech. Proč?

28.11.2022 10:06 | Tisková zpráva

Otevřený dopis ve věci chystaného uzavření bazénu v Domově mládeže v Karlových Varech.

Mračková Vildumetzová (ANO): Uzavření bazénu v Domově mládeže v Karlových Varech. Proč?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Mračková Vildumetzová

Vážený pane hejtmane Kulhánku, vážený pane radní pro školství Čermáku,

obracím se na Vás formou otevřeného dopisu ve věci informace o úplném uzavření bazénu v Domově mládeže v Karlových Varech od letošního prosince - ledna, jehož je kraj zřizovatelem a využívají ho sportovní kluby i vodní záchranáři k tréninkům, dále studenti a občané našeho kraje.

Chtěla bych připomenout, že již v roce 2019, když jsme byli ve vedení kraje, tak byl na nás vyvíjen velký tlak, aby byl bazén úplně uzavřen a kraj dokonce koupil v roce 2020 nový protiproudový výměník tepla. Sama jsem se v roce 2019 byla spolu s kolegy podívat na stav celého bazénu a byla jsem opravdu velmi mile překvapena, v jakém dobrém stavu bazén a veškeré zázemí bylo.

Pořád nám říkáte, respektive pan hejtman Kulhánek, jak skvěle kraj hospodaří a kolik má našetřeno finančních prostředků. Proto vůbec nechápu tento krok, který se koná potichu, nikdo o něm prakticky neví, nikde tato informace nezazněla, se zastupiteli to nebylo vůbec projednáno, nedostali jsme k tomu žádnou informaci.

Zároveň jsem obdržela informaci od paní primátorky Karlových Varů, že všechny kluby se minulý týden obrátily na KV Arénu, aby mohly získat hodiny v tomto bazénu. To však bude pro Karlovy Vary velký problém, protože pak nebudou v KV Aréně k dispozici hodiny pro veřejnost.

Pokud se všechny informace, které jsme obdrželi, zakládají na pravdě, žádáme Vás o zastavení tohoto kroku a ponechání bazénu, který je velmi využíván, nadále v provozu. Sportovní aktivity jsou velmi důležité a je obzvláště smutné, že Vy, pane hejtmane Kulhánku i Vy, pane radní pro školství Čermáku, jste oba z Karlových Varů a necháte popřípadě pohřbít - zavřít sportovní zařízení, které tolik let funguje a je velmi využíváno občany našeho kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): U nás žijící bojeschopné Ukrajince musíme „motivovat“ k návratu do vlasti

16:05 Kolář (TOP 09): U nás žijící bojeschopné Ukrajince musíme „motivovat“ k návratu do vlasti

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k politice návratů u nás žijících Ukrajinců v branném…