Munzar (ODS): 3. a 4. vlna EET se blíží

15.02.2020 6:32

Komentář na facebookovém profilu k 3. a 4. vlně EET

Munzar (ODS): 3. a 4. vlna EET se blíží
Foto: ods.cz
Popisek: Vojtěch Munzar (ODS)

EET je symbolem atmosféry, kdy je na každého živnostníka preventivně pohlíženo jako na podezřelého. Je to jako ponechání celé třídy po škole jen proto, že v hodině vyrušoval jediný žák. EET je on-line kontrolou, kterou stát uvalil na živnostníky s podmínkou, že živnostníci jí sami na sebe budou zajišťovat a platit.

Tato kontrola navíc přinesla spoustu nepřiměřených pokut za administrativní pochybení, nikoliv za snahu vyhnout se placení daní. Pokuty jsou tak dávány za absurdity typu nepřenastavení času z letního na zimní nebo za vydání souhrnné účtenky ke stolu.

Stát tímto podnikatelské prostředí nenarovnává, ale naopak vytváří nepřátelské prostředí pro podnikání.

Vláda hnutí ANO si chtěla lépe obhájit rozšíření EET, proto zároveň přišla se snížením některých sazeb DPH, které prý ulehčí dotčeným živnostníkům. Všichni víme, jak tento marketingový tah dopadl. Ze snížení DPH na pivo je naprostý guláš. Pro kadeřnice to žádná pomoc také není, protože naprostá většina z nich nejsou plátci DPH.

O nutných nákladech, které musí podnikatelé na zavedení EET zaplatit, ministerstvo financí decetně mlčí, ale právě tyto náklady povedou ke zvýšení cen pro konečné zákazníky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…