Munzar (ODS): EET je zátěží pro podnikatele a symbolem nesmyslné nedůvěry

24.06.2022 10:21 | Tisková zpráva

Občanští demokraté dlouhodobě označují EET za především nesmyslnou a byrokratickou zátěž pro malé a střední podnikatele. Je klíčové, aby proces zrušení EET proběhl ještě do konce roku.

Munzar (ODS): EET je zátěží pro podnikatele a symbolem nesmyslné nedůvěry
Foto: ods.cz
Popisek: Vojtěch Munzar (ODS)

V současné době je totiž elektronická evidence pouze pozastavena a pokud k aktuálně navrhovanému zrušení nedojde, od 1. ledna 2023 se znovu automaticky evidence obnoví pro restaurace, ubytovací služby i maloobchod, nově by se k nim ale přidali i lidé z další vlny, jako jsou kadeřnice, řemeslníci, trhovci i všichni další, kdo v současné době přijímají platby v hotovosti.

„Dlouhodobě usilujeme o zrušení EET. Je zátěží pro malé a střední podnikatele, je symbolem nesmyslné nedůvěry ke všem, kteří se vydali na nelehkou cestu podnikání. Evidence sliby o přínosech nepřinesla, jen podnikatele zatížila dalšími náklady, tajnými kontrolami a pokutami za pochybení, které nemají nic společného s plněním daňových povinností,“ řekl Vojtěch Munzar, poslanec ODS a místopředseda rozpočtového výboru Poslanecké sněmovny PČR.

Podle Munzara je schválení zrušení EET v současné době zásadní. „Pokud návrh na zrušení neschválíme, dostaneme se do rizika, že od 1. ledna EET po aktuálním pozastavení znovu sepne. A to nejenom pro provozovatele restaurací nebo služeb, ale nově také pro 3. a 4. vlnu, tedy například pro trhovce, kadeřnice, řemeslníky nebo veterináře, tedy pro všechny, kteří přijímají platby v hotovosti,“ dodal Munzar.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…