Munzar (ODS): Paní ministryně, jak vláda chce řešit navazující sektory?

10.11.2020 18:49

Projev na 62. schůzi Poslanecké sněmovny 10. listopadu 2020 k návrhu zákona o kompenzačním bonusu v souvislosti se zákazem nebo omezením podnikatelské činnosti

Munzar (ODS): Paní ministryně, jak vláda chce řešit navazující sektory?
Foto: ods.cz
Popisek: Vojtěch Munzar (ODS)

Dobrý den, kolegyně a kolegové, vážená paní ministryně.

Paní ministryně mě trochu vyprovokovala tím souslovím "politika chytré horákyně". A není to náhodou vláda, vy jste to tady paní ministryně několikrát zopakovala, která dává před naše živnostníky úplně nesmyslnou možnost výběru, buď si vyberete kompenzační bonus při tom, když máte zavřené provozovny a při tom, když vám zůstávají veškeré náklady včetně nákladů na zaměstnance, anebo si vyberte Antivirus, a ty ostatní náklady si někde zaplaťte. Vždyť to je úplně nesmyslný výběr, který nám tady předkládáte. To je politika chytré horákyně, jakoby něco těm živnostníkům nabídnout, ale absolutně nedostatečné věci, které vůbec nereflektují tu realitu, že mají zavřené provozovny.

A když už se o tom bavíme, paní ministryně, jak vláda chce řešit i ty navazující sektory, které sice nejsou přímo rozhodnutím vlády zavřeny, ale jsou tím výrazně ovlivněny! My jsme tady prosazovali usnesení, aby to vláda řešila. Bohužel vládní strany to usnesení nepodpořily. Takže pokud se bavíme o politice chytré horákyně, tak by si vláda spíš měla zamést před vlastním prahem.

Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…