Munzar (ODS): Pro pobavení, co se někdy dočteme

09.02.2020 20:02

Komentář na facebookovém profilu k 'perlám' v důvodových zprávách k novelám zákonů

Munzar (ODS): Pro pobavení, co se někdy dočteme
Foto: ods.cz
Popisek: Vojtěch Munzar (ODS)

Součástí prací poslance je číst, číst a číst opravdu hodně stránek textu, tzv. důvodových zpráv k navrhovaným novelám zákonů.

Někdy se v nich najdou úplné perly. Třeba v novele zákona o silniční dopravě se ministerstvo odkazuje na evropské nařízení z roku 1960 (to není překlep). To je rychlost, že? Úplně jako při výstavbě dálnic.

Nebo si sami hujersky snižujeme možnou vyjímku z evropských předpisů pro bezpečnostní přestávky řidičů určitých forem přeprav ze 100 km na 50 km. A to s kouzelným zdůvodněním, že Česká republika je menší, než ostatní státy.

Tenhle zákon určitě nebude hýbat veřejným míněním. Ale přesto jsou i tyto věci důležité, protože mnohdy určují, jestli se bude zvyšovat byrokratická zátěž v určitých oblastech podnikání a na to navazující sankce a pokuty.

A u této novely samo ministerstvo upozorňuje: "Reálně by mohl znamenat zvýšením mzdových nákladů dopravce v souvislosti s nutností zaměstnat více řidičů."

Sestřih pro pobavení, co se někdy dočteme, najdete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

7:17 SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k rozhovoru Vladimíra Špidly s Miroslavem Kalouskem…