Nantl (ODS): Školy musejí být bezpečné

08.04.2022 16:05

Přes 60 zástupců škol se zúčastnilo ve čtvrtek 7. dubna semináře na téma bezpečná škola, který pořádal Jihomoravský kraj.

Nantl (ODS): Školy musejí být bezpečné
Foto: Archiv JN
Popisek: Mgr. Jiří Nantl, lídr ODS do voleb zastupitelstva Jihomoravského kraje

Tématem byla bezpečnostní technika ve školách, požární prevence i prevence kriminality. V rámci semináře vystoupil také zástupce Policie ČR pplk. Mgr. Petr Šamánek, který přednášel o krizové situaci s ozbrojeným útočníkem ve škole.

„Naše země patří mezi nejbezpečnější na světě a také školy v České republice v zásadě jsou bezpečné. Nedávná tragédie byla zcela ojedinělá. Abychom podobným černým extrémům předcházeli, tak musíme investovat do psychologů, prevence nežádoucích jevů a včasné intervence, což neumožňují dnešní kapacity ve školství. V rámci možností Jihomoravského kraje se snažím, aby se tyto sekce neopomíjely. Nejdůležitější však je bezpečné klima školy,“ říká Jiří Nantl – náměstek hejtmana JMK pro oblast vzdělávání a strategii chytrého regionu.

Během dne vystoupila celá řada expertů. Mezi nimi bezpečnostní specialista JUDr. Tomáš Koníček, prezident Asociace bezpečná škola Ing. Libor Sladký nebo krajská koordinátorka preventivně výchovné činnosti Kpt. Mgr. Pavla Pražáková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

6:03 Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu Josefa Středuly na zkrácení povinné školní d…