Nantl (ODS): Školy musejí být bezpečné

08.04.2022 16:05

Přes 60 zástupců škol se zúčastnilo ve čtvrtek 7. dubna semináře na téma bezpečná škola, který pořádal Jihomoravský kraj.

Nantl (ODS): Školy musejí být bezpečné
Foto: Archiv JN
Popisek: Mgr. Jiří Nantl, lídr ODS do voleb zastupitelstva Jihomoravského kraje

Tématem byla bezpečnostní technika ve školách, požární prevence i prevence kriminality. V rámci semináře vystoupil také zástupce Policie ČR pplk. Mgr. Petr Šamánek, který přednášel o krizové situaci s ozbrojeným útočníkem ve škole.

„Naše země patří mezi nejbezpečnější na světě a také školy v České republice v zásadě jsou bezpečné. Nedávná tragédie byla zcela ojedinělá. Abychom podobným černým extrémům předcházeli, tak musíme investovat do psychologů, prevence nežádoucích jevů a včasné intervence, což neumožňují dnešní kapacity ve školství. V rámci možností Jihomoravského kraje se snažím, aby se tyto sekce neopomíjely. Nejdůležitější však je bezpečné klima školy,“ říká Jiří Nantl – náměstek hejtmana JMK pro oblast vzdělávání a strategii chytrého regionu.

Během dne vystoupila celá řada expertů. Mezi nimi bezpečnostní specialista JUDr. Tomáš Koníček, prezident Asociace bezpečná škola Ing. Libor Sladký nebo krajská koordinátorka preventivně výchovné činnosti Kpt. Mgr. Pavla Pražáková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Semelová (KSČM): Škrty, kam se podíváš

6:03 Semelová (KSČM): Škrty, kam se podíváš

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výsledkům pětikoaliční vlády