Naše politička 2018: Lidovci chtějí ocenit své členky

09.03.2018 21:42

Sdružení žen KDU-ČSL vyhlašuje druhý ročník soutěže „Naše politička 2018“.

Naše politička 2018: Lidovci chtějí ocenit své členky
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Symbolicky projekt startuje na Mezinárodní den žen. První velmi úspěšný ročník se uskutečnil v roce 2016. Lidovci v něm ocenili 11 žen. Záštitu nad soutěží převzal předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek a europoslankyně Michaela Šojdrová.

V rámci projektu bude oceněna občanská a politická angažovanost členek KDU-ČSL ve městech či obcích, kde žijí, pracují a odhodlaně působí ve prospěch svého regionu. Dalším neméně důležitým cílem je zviditelnění těchto žen a jejich úsilí i práce. Navrženy mohou být ženy, které byly zvoleny na kandidátce KDU-ČSL v komunálních nebo krajských volbách. Ženy, které projevily odhodlání, odvahu a nadšení pro dobrou věc. Ženy, jejichž počiny mají konkrétní výstupy - ať už ve změnách rozhodnutí místních zastupitelstev nebo v přijetí konkrétních opatřeních s dopadem na celkové směřování politiky obce nebo regionu.

Nominaci žen, které splňují dané podmínky, mohou provést místní organizace v každém kraji, popřípadě místní nebo krajské organizace Sdružení žen, a to do rukou příslušného krajského tajemníka KDU-ČSL. Podmínkou přijetí nominace je vyplněný nominační list včetně fotografie. Ukončení nominací je 31. 5. 2018.

Nominační list naleznete ZDE.
Propozice naleznete ZDE.
Oblasti nominací jsou ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…