Nechybová (UFO): Jsem na straně těch, kteří už jsou na hraně propasti a nemají zastání

03.06.2022 10:05 | Tisková zpráva

Věra Nechybová oznámila svou kandidaturu do Senátu.

Nechybová (UFO): Jsem na straně těch, kteří už jsou na hraně propasti a nemají zastání
Foto: Ústecké fórum občanů
Popisek: Věra Nechybová

V Ústí nad Labem žije se svou rodinou Věra Nechybová už desítky let. Jako primátorka v minulosti mnohokrát dokázala, že jí na městě a jeho obyvatelích záleží. Prosadila například zrušení poplatku za svoz odpadů. Ekonomka a projektová specialistka, která je v současnosti opoziční zastupitelkou města a střekovského obvodu, se dlouhodobě snaží o odstranění sociálních nespravedlností, zneužívání sociálních dávek, věnuje se boji s obchodníky s chudobou a vystupuje proti přehnané toleranci ve vyloučených lokalitách. Jako místopředsedkyně Krajské rady seniorů Ústeckého kraje prosazuje zájmy a ochranu seniorů. „Chránit slabé, neomezovat pracovité,“ je krédem i heslem ústecké kandidátky na senátorku Věry Nechybové.

Ústecké fórum občanů s podporou hnutí Lepší sever nominovalo Věru Nechybovou jako svou kandidátku do Senátu Parlamentu ČR, kde může zúročit zkušenosti z komunální politiky. „Obyvatelé Ústecka, stejně jako celé naší země, řeší zásadní a nebojím se říci, že existenční otázky. Šílenou inflaci, drahý benzín, plyn, elektřinu, potraviny nebo služby. Vláda příliš váhá a možná čeká, že si lidi nějak poradí. Jsem na straně těch, kteří už jsou na hraně propasti a nemají zastání,“ říká Věra Nechybová.

V horní parlamentní komoře je připravená podpořit zákony a opatření, které zabrání ještě většímu rozevírání nůžek mezi bohatými a ostatními občany, učiteli, zaměstnanci, živnostníky, důchodci. „Jako žena, matka, babička tyto problémy velmi silně vnímám. Chci být senátorkou, která získá podporu pro prosazení zákonů, které tuto nespravedlnost odstraní,“ dodává. Vedle pečlivé legislativní práce a důsledné kontroly by se v horní parlamentní komoře ráda věnovala třem oblastem.

1. Spravedlivé dávky sociální podpory. Protože je špatná legislativa, nárokují si finanční podporu i lidé, kteří dovedli k dokonalosti způsob, jak z dávek udělat trvalý příjem na úrovni mzdy. „To musíme odstranit. Kdo nedělá nebo nedává děti do školy, nemá mít nárok na dávky,“ uvedla Věra Nechybová.

2. Problémy seniorské populace. Do takzvané energetické chudoby spadly tisíce seniorů v regionu. „Chci, spolu se stejně smýšlejícími politiky, prosazovat vyšší stupeň ochrany seniorů při razantním zdražení základních životních potřeb, prostá valorizace důchodů na takové krize nestačí. Chci výrazněji podpořit podmínky pro domácí zdravotní péči a pečovatelské služby,“ vysvětluje Věra Nechybová.

3. Rozvoj měst a obcí. „Potřebujeme kvalitní legislativu pro stavitele, pro města a obce, lepší podmínky pro projekty obnovy infrastruktury, více peněz do městských Věra Nechybová je kandidátkou ve volbách do Senátu Parlamentu České republiky Ústeckého fóra občanů a s podporou hnutí Lepší Sever a obecních rozpočtů pro služby občanům. Jen na Ústecku je deficit stavu infrastruktury v řádech miliard,“ říká Věra Nechybová. Chtěla by se také podílet na normách, které umožní rychlejší demolice vybydlených domů ve vyloučených lokalitách.

Volební kampaň Věry Nechybové bude kontaktní. „Jsme ústecké sdružení a, více než velké strany s pražskými centrálami, nás zajímají problémy lidí. Jsem ráda mezi lidmi, raději naslouchám, než přesvědčuji. Dělala jsem to jako primátorka, dělám to tak jako zastupitelka, pracuji tak pro seniory a i jako senátní kandidátka budu s lidmi na ulicích,“ uzavírá Věra Nechybová.

Ing. Věra Nechybová, se narodila 27. 11. 1971 v Klášterci nad Ohří. Vystudovala obor veřejná správa, regionální rozvoj na České zemědělské univerzitě v Praze. Třináct let působila v neziskové organizaci Fokus. Od roku 2012 pracovala, a pracuje zde i v současné době, na Městském úřadě v Lovosicích, kde se zabývá projektovým řízením. Ústeckou zastupitelkou a zároveň primátorkou Ústí se stala v červnu 2015, v letech 2018 až 2020 byla náměstkyní primátora. Je vdaná, má dvě děti a šest vnoučat. Žije v Církvicích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

14:07 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k čtvrtečnímu projevu maďarského premiéra Viktora Orb…