Nejezchleb (KSČM): Lidovci opět ukázali svou pravou tvář

16.05.2016 10:39

Můžeme Hermanovu návštěvu chápat jako počátek prolomení Benešových dekretů? Tak, jak mistrně dostala majetek církev, blíží se vytváření podmínek pro to samé sudetským Němcům.

Nejezchleb (KSČM): Lidovci opět ukázali svou pravou tvář
Foto: KSČM
Popisek: Radek Nejezchleb

Tak jsem si s chutí přečetl článek v sobotním Právu, kde se píše o výměně vládních delegací ve stylu „Posselt míří do Prahy, Herman do Bavorska“ a to na Sudetoněmecké dny v Norimberku. O to více mne toto znepokojuje, jelikož se vše děje pod záštitou vlády. Nikde jsem se nedočetl, jaký význam má tato oficiální výměna návštěv znamenat Ovšem není to tak přátelské, jak to vypadá. Sám článek upozorňuje, že velká většina krajanské organizace či sdružení sudetských Němců považuje stále za nevyřešené otázky vyplývající z Benešových dekretů a chtějí jejich revizi. Na to mi může čistě česky znějící jméno Herman odpovědět, že tato sdružení již tuto otázku vyřešilo ve svých stanovách. Opravdu? Její čelní představitel Voght-Gruber odpověděl, že platí stále staré stanovy. A ty chtějí revizi Benešových dekretů, tak jak to tedy je? Dokonce někteří trvali na tom, aby se český parlament omluvil za poválečný odsun.

A máme to tady zase, čelní představitel Sudetoněmeckého landsmanšaftu (SL) odpověděl, že nové stanovy SL neplatí, kde již mimo jiné se členové SL zříkávají majetku v ČR, ale ještě navíc chtějí omluvu a my tam posíláme klerika, přítele církve, která se mimochodem na církevních restitucích pěkně nažrala, českého jména Herman, který tam krásně zapadá. Bude tam pro českou vládu sbírat podstatné informace, nebo jim poleze do zadnice? Řekl bych to druhé, jelikož pan Herman, ministr kultury za KDU-ČSL vždy usiloval o vrácení majetku církvi, tak proč ne sudetským Němcům. Není to tak dávno, co sociální demokracie měla jako hlavní tahák při volbách revizi vracení obrovského majetku a obrovské finanční částky církvi, mimo jiné doposud s nezveřejněným postupem a seznamem, jak k takové částce někdo došel. Vše spadlo takříkajíc pod koberec, do dalších voleb se na to přece zapomene. Babišovci měli zavřená ústa a lidovci tomu tleskali. To vše za podpory lidovců č. 2 v TOP 09 s Kalouskem v čele. Toto udělali bez lidí, bez jejich souhlasu, i když KSČM chtěla revizi pomocí referenda. Lid nemohl vyslovit svůj názor k obrovské krádeži. To samé nám teď hrozí se sudetoněmeckým sdružením, kdy velká část jejich členů chce revizi Benešových dekretů a majetky zpět. Budeme zase dělat jenom cvičené opice a negramoty, až nám pan Herman vše v Německu domluví?

Můžeme Hermanovu návštěvu chápat jako počátek prolomení Benešových dekretů?

A opravdu, nedělní vystoupení našeho ministra kultury mne nezklamalo. Herman oslovil příslušníky německého sudetského sdružení „Milí krajané“ a poté přirovnal na stejnou úroveň utrpení českého národa, které se dělo pod systematickým zločinným režimem nacistického Německa se zločiny českých jednotlivců při odsunu sudetských Němců z republiky. Zde je nutné připomenout, že to nebyla Česká republika, která o odsunu rozhodla, ale vítězné mocnosti vyhověly sudetským Němcům, když na začátku rozbili republiku a chtěli zpět do říše. Mistr úskoků a prvotřídní myslitel Herman toto samozřejmě opomněl sdělit na své zahraniční cestě. Jeho vystoupení jako prvního představitele vlády na takovém sjezdu sudetských Němců, nejvyšší představitel SL Bernd Posselt označil takto - „Česká vláda odmítla kolektivní vinu“. Takhle pojaté tvrzení je velice nebezpečné pro budoucnost, a to proto, že Benešovy dekrety se o kolektivní vinu opírají, zvláště když o odsunu rozhodly vítězné mocnosti. Můžeme tedy Hermanovu návštěvu chápat jako počátek prolomení Benešových dekretů? Tak, jak mistrně dostala majetek církev, blíží se vytváření podmínek pro to samé sudetským Němcům. Myslíte, že by ho nechtěli? Gratuluji KDU-ČSL, že umí jako pidistrana zařídit to, co nedokáže nikdo. Bravo Herman.

Myslím, že z nás občanů zase někdo dělá neználky a negramoty. Sobotko, Babiši – proberte se! Malá pidistrana zase dokáže tolik, co nedokáží koaliční strany větší a vlivnější. Věřím, že na toto občané nezapomenou při volbách. Jenom si připomeňme, jak představitelé církve hlásali při církevních restitucích, to nám stačí a po schválení zákona, žádají i majetky v držení měst a krajů soudní cestou, kterých se mimo jiné církevní restituce vůbec netýkají. Je to nenažranost. Hlavně že tu máme stejnou životní úroveň jako v Německu. My máme přece všeho dost, proč tedy nevyhovět Němcům ze Sudet, že pane Hermane!?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

12:12 Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

Konec problémům s opožděnými platbami. To si europoslanci slibují od nové směrnice, kterou schválili…