Němcová (ODS): Může být ještě něco horšího než Věci veřejné? ANO!

24.10.2013 14:23

ODS bude dále bránit svobodu slova i jednotlivců.

Němcová (ODS): Může být ještě něco horšího než Věci veřejné? ANO!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová

Na závěrečné tiskové konferenci i setkání s voliči v Praze volební lídryně ODS Miroslava Němcová zdůraznila tři nejdůležitější důvody, proč jít k volbám a podpořit ODS. „ODS bude vždy bojovat za maximální svobodu jednotlivců v podnikání i v osobním životě. Bude hájit svobodu slova, která je v ohrožení právě dnes, kdy dochází k prolínání soukromého vlastnictví médií a politické činnosti. A bude bránit parlamentní demokracii proti destruktivním snahám některých jednotlivců či politických stran,“ shrnula Němcová a vyzvala voliče, aby v pátek a sobotu přišli ODS a její program podpořit.

Němcová zároveň znovu odmítla povolební spolupráci s KSČM, ČSSD, SPOZ i hnutím ANO 2011 Andreje Babiše. „ODS po volbách nebude spolupracovat s levicovými stranami, ale ani s nesourodým podnikatelským subjektem ANO 2011, jehož majitel Andrej Babiš má nevyřešenou minulost a existuje vážné podezření, že byl před rokem 1989 agentem StB,“ vysvětlila Němcová.

„Může být ještě něco horšího než Věci veřejné? ANO!“ rozesmála poté příznivce ODS.

Dvojka pražské kandidátky a bývalý pražský primátor Bohuslav Svoboda dodal, že ODS je jedinou politickou stranou, která se očistila od kmotrovských praktik.

„ODS je dnes stranou lidí typu profesora Petra Fialy, Jany Černochové, Jiřího Pospíšila či Martina Novotného, ne Hrdličky, Rittiga či Oulického. Kmotry jsme vyhnali, je na dalších politických stranách, aby se vydaly námi nastoupenou cestou vedoucí k očistě české politiky,“ konstatoval Svoboda.

Miroslavu Němcovou i Bohuslava Svobodu při setkáních opakovaně podpořila řada známých osobností z kulturní a společenské sféry, mezi jinými herečky Iva Janžurová, Veronika Jeníková, herci Ondřej Pavelka, Michal Pavlata, dirigent Libor Pešek, grafik Vladimír Suchánek, psychiatr Cyril Höschl, bývalý olympionik Lukáš Pollert a řada dalších.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): U nás žijící bojeschopné Ukrajince musíme „motivovat“ k návratu do vlasti

16:05 Kolář (TOP 09): U nás žijící bojeschopné Ukrajince musíme „motivovat“ k návratu do vlasti

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k politice návratů u nás žijících Ukrajinců v branném…