Němcová (ODS): Prezident a premiér zaklekli na ČSSD

14.07.2019 10:17

Komentář na facebookovém profilu k 'duelu' ČSSD s prezidentem Zemanem a premiérem Babišem

Němcová (ODS): Prezident a premiér zaklekli na ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová

1) Schůzka prezidenta, premiéra a Jana Hamáčka dopadla minulý týden špatně. Prezident trval na svém - ministra kultury neodvolá. Předseda Ústavního soudu to označil za porušení Ústavy. Senátoři připravili žalobu na prezidenta. Premiér se ukázal jako slabý a neschopný.

2) Následovala schůzka mezi čtyřma očima: prezident a premiér. Beze svědků kuli plány jak situaci obrátit ve svůj prospěch a ještě více zavařit ČSSD. Výsledkem bylo, že začali mluvit shodně. Také Andrej Babiš najednou shledal, že M. Šmarda kultuře nerozumí.

3) Další schůzka se jmenovala "Prezident smiřuje Staňka a Hamáčka." Pod hrozbou ústavní žaloby prezident uhnul a oznámil, že ministra kultury k poslednímu červenci odvolá. Vyhověl tak Ústavě i premiérovi.

4) Pouze sociálním demokratům nevyhověl. Jmenování M. Šmardy je v nedohlednu. Díky paktu Babiš - Zeman bude ČSSD každým dnem rozloženější a v očích voličů odepsanější.

5) Nejpozději po debaklu v krajských volbách se bude vedení ČSSD poroučet. Vrátí se stará garda a zrodí se nové politické hnutí: "Lánští spiklenci Miloše Zemana."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šmarda (SOCDEM): Jsem rád, že prevence a léčba rakoviny je v naší zemi garantovaná zdarma

17:04 Šmarda (SOCDEM): Jsem rád, že prevence a léčba rakoviny je v naší zemi garantovaná zdarma

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rakovině.