Němcová (ODS): Zemanovo ostře sledované razítko

22.10.2021 7:33 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k razítku prezidenta Zemana, používaném místo podpisu

Němcová (ODS): Zemanovo ostře sledované razítko
Foto: FB poslankyně Němcové
Popisek: Miroslava Němcová podporuje běloruské demonstranty proti Alexandru Lukašenkovi

Hrad se připravoval na oslavy 28. října. Rozhodnutí o udělení vyznamenání prezident prý podepsal před svou hospitalizací v ÚVN. Tak informoval ředitel hradního protokolu Vladimír Kruliš. Prezidentovo rozhodnutí musí spolupodepsat premiér. Ten řekl, že dekrety nebyly M. Zemanem podepsány, ale “je tam razítko pana prezidenta”.

Zdá se, že premiér o existenci prezidentského razítka věděl, bez pochyb totiž rozhodnutí o udělení státního vyznamenání kontrasignoval. Kdo dále o razítku věděl?

Kdo a kdy nechal razítko zhotovit? Bylo to po prezidentově úrazu (25. 8. 2020), kdy si při pádu zlomil pravou ruku? Kancléř - narozdíl od současnosti - tehdy o prezidentově zdraví informoval: ”Prezidentovi byl implantován titanový hřeb, ukotvený nad loktem a pod ramenem. Operace proběhla standardně, lékaři zjistili, že pan prezident netrpí odvápněním kostí.”

Anketa

Chcete Pekarovou Adamovou za předsedkyni Poslanecké sněmovny?

4%
93%
hlasovalo: 47019 lidí

Byl zhotoven pouze jeden exemplář razítka? U které firmy? Je veden protokol o jeho používání?

Kde je razítko uloženo a jak je zabezpečeno proti zneužití? Například Státní pečeť je dle zákona uložena u prezidenta republiky, který je povinen ji opatrovat. Zfalšování pečeti, její nedovolené vyhotovení a zneužití je trestným činem.

Kolik dokumentů bylo orazítkováno, nikoli podepsáno? Byl to případ jmenování předsedy brněnského krajského soudu JUDr Milana Čečotky? I tento dokument měl podle mluvčího Hradu “podepsat” prezident ještě v Lánech a podléhá kontrasignaci premiéra.

Jak si vysvětlit, že v lepším zdravotním stavu, během pobytu v Lánech, prezident dokumenty razítkuje a v nemocnici na oddělení ARO přijímá Radka Vondráčka a vlastnoručně podepisuje svolání sněmovny?

Nemohlo být prezidentské razítko použito stejně jako ve filmu Ostře sledované vlaky?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.