Niedermayer (TOP 09): Jan Sokol byl skvělý, vzdělaný, kultivovaný a moudrý člověk

16.02.2021 17:07

Komentář na facebookovém profilu ke smrti Jana Sokola.

Niedermayer (TOP 09): Jan Sokol byl skvělý, vzdělaný, kultivovaný a moudrý člověk
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

Jan Sokol byl skvělý, vzdělaný, kultivovaný a moudrý člověk. Pamatuji si ho nejen z doby, kdy jsme spolu léta působili ve Správní radě Masarykovy University, i ze setkání poté.

Mnohokrát mne napadlo, že naše země občas jen těsně na křižovatce uhnula na špatnou cestu. Jednou z těchto křižovatek byly presidentské volby v roce 2003. Tehdy presidenta volili poslanci a volby se odehrávaly po parlamentních volbách roku 2002, kdy po "ukončení" Opoziční smlouvy v parlamentu zvítězila ČSSD (vládla s minimální většinou) a komunisté dosáhli na 38 poslaneckých mandátů.

Ve třetím kole presidentské volby se postavil Václavu Klausovi Jan Sokol, jako kandidát vládní většiny. Ve třetím kole byl hlasy komunistů na Hrad dosazen Václav Klaus (který ve druhém kole porazil Miloše Zemana, který se poté z politiky údajně stáhl). Mimo jiné, i tehdy byla "na stole " otázka odsunu Sudetských Němců, kterou úspěšně o několik let použil Miloš Zeman na další křižovatce, kde naše země (dle mého názoru) zvolila špatný směr - proti Karlu Schwarzenbergovi.

To, že se v roce 2003 nestal presidentem Jan Sokol, ale Václav Klaus, dle mého názoru neudělalo naši zemi lepší. Na velmi dlouhá léta. Neb naše země potřebuje na Hradě člověka odpovědného, moudrého, poctivého a vyznávající jasné zásady. Aby byl vzorem pro ostatní (či aspoň jejich část). Pokud tam takový člověk není, promítá se to do celého fungování naší země. Pan Sokol takovým člověkem byl a bude v naší zemi chybět.

ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

18:09 Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke stávce platformových kurýrů