Niedermayer (TOP 09): Je neuvěřitelné, že se situace vlastně opakuje

18.11.2021 11:33 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k šíření koronaviru

Niedermayer (TOP 09): Je neuvěřitelné, že se situace vlastně opakuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

Symbolicky, hrozivé číslo 22 479, nám právě na výročí 17. listopadu bohužel připomnělo hodně důležitou věc. To, že více svobody není to samé jako anarchie, a malý stát není to samé jako stát nefunkční.

Nekvalitní práce institucí našeho státu v kombinací s rostoucím populismem vrcholové politiky (obé zřejmě bránilo minulé vládě v provádění aspoň trochu lepších pandemických rozhodnutí) způsobily, že počty nakažených dosáhly nového rekordu. Počty denních mrtvých rostou k trojciferným hodnotám a stav se nestabilizuje, ale zhoršuje. Není obtížné dohlédnout, jaká obrovská tragédie naši zemi v dalších týdnech čeká.

Je neuvěřitelné, že situace se vlastně opakuje. Skoro úplně přesně. Kombinace mnohem více nakažlivého viru, malé proočkovanosti či v čase klesající účinnosti protilátek vede i přes to, že část populace je docela dobře před nákazou (či lépe jejími nejhoršími důsledky) chráněna, k situaci opravdu katastrofální.

Týdny trvající neproduktivní diskuse o tom co neudělat, vedoucí k de facto nulové reakci na zjevné zhoršování, nás bude stát jistě mnoho set, snad ne tisíců životů. A skoro už ani nevěřím, že to přivede mnohem více lidí k pochopení, že potřebujeme mnohem kvalitnější fungování státních institucí a větší tlak veřejnosti nato, aby populismus ve vrcholové politice nebyl převládajícím modelem rozhodování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.