Niedermayer (TOP 09): Rande s realitou...

04.11.2018 12:03

Komentář na facebookovém profilu k energetice a obnovitelným zdrojům

Niedermayer (TOP 09): Rande s realitou...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

Vypadá to, že dcerka holdingu "Agrofert - jádro" se ne a ne probudit k životu )a hrozí ji odpis), zatím co "Agrofert - Fotovoltaika" se agilně hlásí ke slovu. Příklad, kdy se holding pustil do bussinessu (umělé oplodnění) a stát přispěchal s tím, že bude platit účty a dotovat zisk (rozvolnění pravidel a více peněz z veřejného pojištění), zdá se, táhne.

Myslím to z legrace, tentokrát fakt. Mám pocit, že postupné ochlazování ještě před pár měsíci nezměrného zapálení předsedy vlády pro stomiliardové dobrodružství zvané výstavba jaderky, je výsledek alespoň krátké schuzky s realitou. A je to dobře, škoda jen, že tak pozdě a proto musíme litovat promarněného času, peněz i energie.

A oceňuji i to, že ryzí populista Andrej Babiš je sto říci něco, co je u nás nepopulární (a většina politiků se toho bojí).

Moc by se mi líbilo, kdyby s urputností, se kterou prosazoval některé přinejmenším sporné věci (kobercové zavedení EET třeba), pomohl prosadit smysluplná pravidla, která by ekonomicky racionální rozvoj obnovitelných zdrojů v naší zemi nastartovala.

 

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): Začínáme stavět tramvajovou trať na Václavském náměstí

17:04 Hřib (Piráti): Začínáme stavět tramvajovou trať na Václavském náměstí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k tramvaji na Václavském náměstí.