Niedermayer (TOP 09): Střízlivé, nikoliv pesimistické hodnocení ruského premiéra

09.04.2022 13:44 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k politické situaci v Rusku.

Niedermayer (TOP 09): Střízlivé, nikoliv pesimistické hodnocení ruského premiéra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

Ruský premiér Mišustin udělal docela statečnou věc. Naznačil ruským občanům do jaké situace se jeho země po šílených rozhodnutích presidenta Putina dostala: do nejsložitější situace za 30 let. To, že dodává, "že to zvládneme" je zjevně jen pro přežití (ve funkci, v Moskvě či jinak) nutná lež.

Možná si připomeňme, co vše Rusko za ta léta zažilo: rozpad ekonomiky i státu v 90. letech, měsíce neplacení mezd či důchodů pro řadu občanů a mimo jiné, pokles HDP na hlavu z více než 9000 dolarů začátkem 90. let na 5500 před koncem 90. let. Ekonomická stagnace, kterou Rusku svou politikou zařídil Vladimír Putin od roku 2014, je proti tomu "zlatá doba".

Myslím, že od ruského premiéra jde o střízlivé, nikoliv pesimistické hodnocení naznačující šok, jaký v Kremlu reakce západu (která dle řady z nás není tak silná, jak by měla být) vyvolala. A která způsobila odhalení toho, jak slabá ruská ekonomika je.

Každý racionální leader země, mající aspoň trochu na zřeteli životy svých občanů, by již zařadil zpětných chod. Zdá se, že Vladimír Putin zvolí zcela opačnou cestu. Chová se jako gambler, který nejen nemá své peníze, ale dochází mu i to, co si půjčil od jiných. Nic jiného než ekonomickou a bohužel zřejmě i společenskou katastrofu pro ruské občany totiž zřejmě plánovaná ofensiva na jihovýchodu Ukrajiny nebude. V Rusku se již dlouho životy a utrpení Ukrajinců "nepočítají", ale zjevně to ne již zcela jasně platí pro životy a utrpení občanů země, které Kreml vládne.

Zdroj ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…