Niedermayer (TOP 09): TOPka má silný program a jasné směrování

04.11.2017 19:47

Poznámky na facebookovém profilu k projevu na pražském sněmu TOP 09

Niedermayer (TOP 09): TOPka má silný program a jasné směrování
Foto: TOP 09
Popisek: Luděk Niedermayer

Na pražském sněmu jsem dnes mluvil o tom, jak vidím svět po volbách. A co jsou pro mne hlavní body diskuse o budoucnosti TOPky:

TOPka má silný program a jasné směrování. Podle mne je toto základ. A nabízí se několik dalších témat, které „trademark“ strany, která jasně volí „evropskou budoucnost“, dobře doplní (například odpovědnost k životnímu prostředí ...).

Jako jasnou prioritu vidím posilování spolupráce trojky stran ze skupiny Evropské lidové strany (Starostů, lidovců a TOPky) – adrenalin na téma 3 × 5+ by se neměl opakovat.

Misi hledání nového vedení TOPky a jeho fungování vidím jako více týmovou „záležitost“ než úkol pro jednotlivce. A myslím, že myšlenkově tak silná strana jako TOPka má uvnitř mnoho osobností, které by ji mohly vést. Což je podle mne ta správná cesta k hledání nového „šéfa“. Nejlepší řešení by měla přinést diskuse o různých možnostech.

Na závěr dodávám, že cesta z nebezpečných vod, kde se dnes nejen TOP 09 plaví, nespočívá ve vyhlížení mesiášů či rytířů na bílých koních. Stojí na práci členů a podporovatelů TOPky. Ti se musí snažit přesvědčit okolí, že to je ta správná cesta.

Mne TOPka takto přesvědčila již jednou, a proto jsem se pro vstup do politiky před pár lety odhodlal. A podruhé v minulém týdnu, kdy má přirozená inklinace k „nezapojování se“ do „organizovaného“ dění postupně prohrála s vůlí pomoci TOPce a jasně se postavit za to, co reprezentuje. Tím, že se stanu jejím členem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

6:23 Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

Rekonstrukce bazénu, která byla podle zjištění policie od počátku manipulována přes Petra Židka a sp…