Nouza (Pro Prahu): Pražané, metro D nebude

01.09.2018 21:20

Tak pročítám denní tisk: „Praha neschválila společný podnik pro metro D“, „Podnik pro metro D s Pentou narazil“, „Radní odmítli společný podnik DPP a Penty k metru D“. V konečném důsledku to znamená, že metro D nebude.

Nouza (Pro Prahu): Pražané, metro D nebude
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Jiří Nouza

Město má v podstatě dvě možnosti, jak takové metro postavit. Buď metro postaví samo, což předpokládá, že připraví projekt, rozhodne, kudy trasa povede, vykoupí pozemky, požádá o územní rozhodnutí, a pak o stavební povolení. Není to cesta jednoduchá, ale zcela jistě řešitelná. Bohužel současná koalice ANO, ČSSD, STAN, KDU-ČSL a Zelení se za čtyři roky, co vládne, neposunula po této cestě ani o centimetr. Rozuměj, Pražane, tvé město neudělalo vůbec nic.

Protože jde především pro radní o cestu složitou a plnou překážek, vymyslí cestu jinou. Cestu společného podniku se soukromým investorem, který významnou část oné práce odvede. Řeč je o té samé  koalici ve složení ANO, ČSSD, STAN, KDU-ČSL a Zelení. Jenže světe div se, po třech letech příprav tohoto projektu, na samém jeho konci, část z těch, kteří se toho účastnili, řekne NE. Příklad? Náměstkyně Kolínská za Zelené sedí jak v Radě, tak v Dozorčí radě Dopravního podniku, kde se mimochodem potkává se starostou Hlubočkem ze STAN a dalšími. Copak oni tři roky nevěděli, co připravují, nevěděli co schvalují? Oba orgány přece měly přehled o tom, na čem se strategicky pracuje. A výsledek? Rozuměj, Pražane, neudělali jsme vůbec nic.

Tedy kromě toho, že jsme se udrželi v křeslech. V prvním případě bychom byli ohrožení zjevnou neschopností pozemky vykoupit, ve druhém případě by na nás padlo podezření, že nejsme schopni napsat smlouvu, která by byla pro město přijatelná. A paní náměstkyně Kolínská? Chlubí se v médiích slovy:“ Je to vítězství zdravého rozumu..“

Promiňte, ale já to považuji za vítězství neschopnosti a hlouposti.

Jiří Nouza, kandidát STAROSTŮ PRO PRAHU zodpovědný za oblast dopravy

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…