Novotný (ODS): Vláda není stále schopná nastartovat rozvoj rychlého internetu

11.03.2016 22:16

V úterý 15. března se v budově Poslanecké sněmovny koná seminář na téma „Vysokorychlostní internet v ČR“, který pořádá poslanec ODS Martin Novotný ve spolupráci s Hospodářskou komorou ČR.

Novotný (ODS): Vláda není stále schopná nastartovat rozvoj rychlého internetu
Foto: ods
Popisek: Místopředseda ODS Martin Novotný

V rámci semináře vystoupí místopředseda ODS Martin Kupka, členka předsednictva Hospodářské komory ČR a předsedkyně Sekce IT a telekomunikací Hana Továrková, náměstek ministra průmyslu a obchodu Karel Novotný, iniciátor řady významných projektů eGovernementu Zdeněk Zajíček či člen představenstva společnosti Cetin Michal Frankl.

„S obavami pozorujeme, že vláda není stále schopná nastartovat rozvoj rychlého internetu a využít historickou příležitost injekce 14 miliard korun,“ říká poslanec Martin Novotný. Seminář by měl shrnout aktuální dostupné informace o stavu přípravy a projednání Národního plánu rozvoje sítí nové generace.

Zástupci IT a telekomunikačního sektoru v čele s Hospodářskou komorou ČR opakovaně žádali premiéra Bohuslava Sobotku o řešení krize právě v oblasti čerpání dotací na vysokorychlostní internet v ČR. „Proto uvítám jakoukoli další konstruktivní diskusi, která přinese v problematice řešení,“ uvádí Hana Továrková, členka představenstva Hospodářské komory ČR a předsedkyně Sekce IT a telekomunikací Hospodářské komory ČR.

„Vláda zřídila nový státní podnik, který by se měl rozvojem vysokorychlostního internetu zabývat. Místo aby stát vytvářel co nejvhodnější konkurenční podmínky na poli internetového připojení, chce si sám hrát na největšího odborníka. Je to chybná cesta. Chceme, aby se vláda vyvarovala dalších chyb a aby se konečně rozvoj vysokorychlostního připojení rozběhl. Zatím vláda jen předvádí, jak veřejnost kontrolovat i prostřednictvím internetu, ale nedělá nic pro zlepšení dostupnosti kvalitního připojení,“ říká místopředseda ODS Martin Kupka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…