Nytra (ODS): Jsme připraveni 11. listopadu 2020 zahájit 13. funkční období

29.10.2020 12:39

Předseda senátorského klubu ODS a TOP 09 Zdeněk Nytra oznámil společnou dohodu s předsedy ostatních senátorských klubů na uspořádání jednotlivých orgánů v Senátu pro 13. funkční období.

Nytra (ODS): Jsme připraveni 11. listopadu 2020 zahájit 13. funkční období
Foto: archiv Zdeňka Nytry
Popisek: Senátor Zdeněk Nytra

Dojde ke snížení počtu místopředsedů, nově budou pouze čtyři. Zdravotní a sociální výbor se rozdělí na dva samostatné. Komise pro audity z EU se stane komisí stálou.

„Dohodli jsme se s paní předsedkyní a pány předsedy dalších senátorských klubů na uspořádání jednotlivých orgánů v Senátu. Symbolicky jsme si podali ruku na uspořádání orgánů v Senátu pro 13. volební období. Dohodli jsme se na snížení počtu místopředsedů – v následujícím funkčním období budeme mít předsedu (nominuje senátorský klub ODS a TOP 09), prvního místopředsedu (nominuje senátorský klub STAN) a tři místopředsedy (nominuje senátorský klub ODS a TOP 09, STAN a KDU-ČSL). Dále jsme se dohodli na obsazení jednotlivých výborů. Na základě vzájemné dohody dochází k rozdělení sociálního a zdravotního výboru na výbory dva – výbor zdravotní a výbor pro sociální politiku. Ostatní výbory zůstávají ve stejném složení. V komisích dojde k jedné změně – dočasná komise pro audity z EU se mění na komisi stálou. Podvýbor VUZP jsme se rozhodli změnit na podvýbor pro regiony v transformaci. S jednotlivými předsedy jsme se domluvili na nominacích na předsedy výborů, komisí a podvýborů, včetně místopředsedů. V tuto chvíli můžeme společně deklarovat, že jsme připraveni 11. listopadu 2020 zahájit 13. funkční období. Rád bych také poděkoval předsedům ostatních klubů za rychlé a konstruktivní jednání,“ sdělil předseda senátorského klubu ODS a TOP 09 Zdeněk Nytra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

21:10 Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k zákazu HHC.