ODS: Europoslanci Vondra a Vrecionová s Ondřejem Krutílkem v Pardubickém kraji

22.04.2024 15:14 | Tisková zpráva

Alexandr Vondra, Veronika Vrecionová a Ondřej Krutílek se vydali minulý týden do Pardubického kraje. Hlavním tématem Alexandra Vondry byl průmysl, Veronika Vrecionová diskutovala s místními farmáři, Ondřej Krutílek se v kraji zaměřil zejména na inovace a nové technologie.

ODS: Europoslanci Vondra a Vrecionová s Ondřejem Krutílkem v Pardubickém kraji
Foto: ODS
Popisek: ODS

„Při výjezdu na Pardubicko jsme navštívili mimo jiné cementárnu Cemex v Prachovicích a setkali se s ředitelem její dceřiné společnosti EcoWaste Energy, která pro cementárnu vyrábí tuhé alternativní palivo. Diskutovali jsme také plány cementárny na ukládání uhlíku. Právě inovativní způsoby hledání alternativního paliva a ukládání uhlíku jsou cestou, jak při rostoucích nákladech na emisní povolenky může vysoce energeticky náročný průmysl v Evropě v budoucnu přežít. V opačném případě mu hrozí bankrot a úprk do Asie,“ řekl Alexandr Vondra.

Anketa

Jste rádi, že v USA prošel balík pomoci pro Ukrajinu?

6%
92%
hlasovalo: 22183 lidí

„V Pardubickém kraji jsem měla možnost se sejít s mnoha malými a středními zemědělci, ale i rybníkáři, konkrétně se zástupci z Rybničního hospodářství s.r.o. Původně rodinná firma se rybníkářství věnuje už sedm generací a navazuje na 900 let starou tradici, kterou rybníkářství na Pardubicku má. Bylo zajímavé vidět, s jakými výzvami se zde potýkají, v čem se oproti tradičnějšímu zemědělství liší a v čem se naopak setkávají,“ řekla Veronika Vrecionová.

„Během návštěvy na Pardubicku mě asi nejvíc překvapila návštěva místního podnikatelského inkubátoru a P–PINK z.ú. Byla radost vidět, jak efektivně se zde propojuje veřejný sektor s tím soukromým. Kromě coworkingového centra zde mají spoustu různorodých aktivit, včetně například pomoci maminkám-podnikatelkám po návratu z mateřské. Podnikatelský duch je něco, co nám v České republice na mnoha místech chybí a myslím si, že by se zde mohly inspirovat i další kraje,“ uzavřel Ondřej Krutílek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farhan (ANO): Ten zákon provází neskutečný chaos

21:10 Farhan (ANO): Ten zákon provází neskutečný chaos

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…