ODS: Hynek Hanza zvítězil v doplňovacích volbách do Senátu

13.06.2020 18:19

V doplňovacích volbách do Senátu na Teplicku zvítězil Hynek Hanza. Po sečtení všech hlasů získal 57 % hlasů a porazil tak protikandidáta Zdeňka Bergmana. Senátorský klub ODS bude mít tak 19 členů. Hynek Hanza se vzdá postu krajského zastupitele a bude se naplno věnovat funkci senátora a teplického primátora.

ODS: Hynek Hanza zvítězil v doplňovacích volbách do Senátu
Foto: ODS
Popisek: ODS

„Moc Vám všem děkuji za podporu a důvěru, díky níž jste mě zvolili do Senátu Parlamentu ČR. Moje radost z volebního úspěchu je poněkud zkalena tím, v jaké situaci k těmto volbám došlo – my všichni jsme ztratili nesmírně cenného člověka, pana Jaroslava Kuberu, který zde bude velmi chybět. Ze všech sil se budu snažit pokračovat v odkazu Jaroslava Kubery, ve slušné a zodpovědné politice, kterou jsme společně tvořili na teplické radnici. Chci být dobrým senátorem i pro ty z vás, kteří jste podporovali jiné kandidáty,“ říká primátor města Teplice Hynek Hanza.

„Blahopřeji Hynkovi Hanzovi k vynikajícímu výsledku! Mám velkou radost. Obhajovat senátorský mandát po jedinečném Jaroslavu Kuberovi bylo obtížné, pan primátor Hanza to dokázal. Moc děkuji našim voličům na Teplicku a všem, kteří na dálku vyjadřovali podporu,“ dodává předseda ODS Petr Fiala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…