ODS: Jsme připraveni pomoci vládě s řešením následků případného brexitu

17.01.2019 17:56

Občanští demokraté vítají zákon, který minimalizuje dopady brexitu na Brity žijící v zahraničí. Podle předsedy ODS Petra Fialy je žádoucí, aby Česká republika a Velká Británie zachovaly co nejlepší vztahy i po případném odchodu Británie z EU.

ODS: Jsme připraveni pomoci vládě s řešením následků případného brexitu
Foto: Hans Štembera
Popisek: ODS, ilustrační foto

Podle předsedy senátorského klubu ODS Miloše Vystrčila by měla česká diplomacie pracovat na tom, aby byli podobným způsobem chráněni také Češi žijící ve Velké Británii.

„Je dobře, že ministr vnitra Jan Hamáček inicioval schůzku zástupců parlamentních stran k zákonu o odchodu Velké Británie z EU. ČR musí být dobře připravena na všechny varianty brexitu. Vláda nesmí podcenit situaci, vztahy s VB jsou pro nás důležité a je potřeba chránit i zájmy našich občanů v Británii. ODS je připravena v tomto úsilí vládě pomoci,“ řekl předseda občanských demokratů Petr Fiala.

„Důležitým úkolem pro českou diplomacii bude také docílení podobné ochrany Čechů, kteří žijí ve Velké Británii. Jsem přesvědčen, že vstřícný krok v podobě přijetí zákona o ochraně Britů žijících v České republice může taková jednání usnadnit. Nutné je také to, aby byli všichni občané, kterých se případné administrativní změny dotknou, ministerstvem vnitra nebo ministerstvem zahraničí o změnách a následných krocích dostatečně informováni,“ dodal předseda senátorského klubu Miloš Vystrčil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

9:15 Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládnímu návrhu výpovědi bez udání důvodu