ODS: Koalice odmítla zjednodušit daňový systém

02.06.2016 10:41

Vládní poslanci měli včera dobrou příležitost zjednodušit život statisícům občanů - podpořit náš návrh a zrušit daň z nabytí nemovitosti. K překvapení ale bohužel nedošlo.

ODS: Koalice odmítla zjednodušit daňový systém
Foto: ODS
Popisek: ODS

"Včera měli vládní poslanci dobrou příležitost zjednodušit život statisícům občanů - podpořit náš návrh a zrušit daň z nabytí nemovitosti. K překvapení ale bohužel nedošlo. Vládní koalice hlasovala proti našemu návrhu. Kvůli koalici ANO, ČSSD a KDU bude stát i nadále zbytečně brát občanům peníze, které by jim mohly zůstat.  Náš návrh by znamenal zjednodušení daňového systému, vláda se ale rozhodla jít opačným směrem Pokud bychom uspěli, lidé by při nákupu vlastního bydlení například za milion korun ušetřili 40 000 korun a to je v rodinném rozpočtu určitě znát," řekl Petr Fiala.

"Koalice odmítla nejen zrušení daně z nabytí nemovitostí, ale také její částečné snížení. Je to úplně zbytečná daň. Stát tímto způsobem příliš peněz nevybere, jen obtěžuje občany zbytečnou administrativou. Místo, aby se koalice snažila daňový systém zjednodušit, dál vše komplikuje. Nyní chce nařizovat, aby daň platil kupující, přitom stávající úprava funguje dobře," vysvětlil Zbyněk Stanjura.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

8:04 Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k resortu Ministerstva pro místní rozvoj.