ODS: Stanovisko ke koncesnímu projektu Alžbětiných lázní

07.09.2018 8:36

ODS souhlasí s tím, že otázku Alžbětiných lázní je třeba prioritně řešit a apriori neodmítá řešení prostřednictvím koncesního řízení. ODS má však výhrady k parametrům a rizikům, které vycházejí ze stávajícího zadání.

ODS: Stanovisko ke koncesnímu projektu Alžbětiných lázní
Foto: ODS
Popisek: ODS

S ohledem na kauzy z minulosti při přijímání zásadních rozhodnutí týkajících se prodeje či správy městského majetku ODS nedoporučuje činit takto zásadní rozhodnutí na samém konci volebního období. V tomto směru nebudeme opakovat stejné chyby. Celou problematiku navrhujeme přenechat k projednání zastupitelstvu novému, které bude mít před sebou nový mandát na celé čtyři roky.

Finanční účast města výrazným způsobem zatěžuje budoucí rozpočty města a snižuje jeho finanční stabilitu. I kdyby v budoucnu nedošlo k finanční nestabilitě, spoluúčast města na tomto projektu výrazně sníží schopnost realizovat investice nezbytné pro chod města a jeho institucí.

Tržby, na nichž je založen investiční záměr, považuje finanční výbor za nereálné – zejména ceny za prodej pokojů, tržby z bazénu atd.

Město se nemůže zbavit rizika, že v budoucnu nebude schopno vyčíslit reálné tržby společnosti, ze kterých by měl mít příjmy, protože tyto mohou být realizovány prostřednictvím zprostředkovatelů (např. cestovní kanceláře atd.), a proto není možné zabránit vyvedení části příjmů ze společnosti.

Magistrát města Karlovy Vary bude mít velmi omezenou možnost prověřovat efektivitu a reálnou hodnotu investic do společnosti, a tím pádem i spravedlivost poměru jednotlivých partnerů na nákladech/investicích.

Vyjádření ke stanovisku Ministerstva financí:

Existující stanovisko, které je použito jako podpůrný argument, posuzuje, jestli úvěr nedostane město v současné době do celkového předlužení. Stanovisko není výhledem, zda město bude mít do budoucna na opravy silnic, chodníků apod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

17:17 Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

Výnosy z aukcí emisních povolenek budou nově využívány ze sta procent na vybraná klimatická opatření…