ODS: Vláda i nadále ztěžuje život podnikatelům

13.02.2020 22:56

Lhůta 45 dní na zadržování nadměrných odpočtů na DPH podle občanských demokratů ještě více zkomplikuje život podnikatelům. Poslanci ODS navrhovali například zvýšení limitu pro povinnou registraci k DPH na dva miliony korun obratu, tento návrh vládní koalice odmítla.

ODS: Vláda i nadále ztěžuje život podnikatelům
Foto: ODS
Popisek: ODS

„Schválením daňového řadu vláda znovu utáhla šrouby svobodnému podnikání v naší zemi. Přes proklamace, jak nový daňový řád vede k elektronizaci a jednoduššímu plnění daňových povinností, budou zavedena opatření dále zhoršující život podnikatelů. Zejména prodloužením lhůty na zadržování nadměrných odpočtů z 30 na 45 dní si vláda dělá z podnikatelů poskytovatele bezplatného kontokorentního úvěru. Toto opatření zhorší cash-flow podnikatelů a firem. Peníze, které státu nepatří, by měly být co nejdříve zpět u podnikatelů, aby mohli dál rozvíjet svoje podnikání,“ říká Jan Skopeček, místopředseda poslaneckého klubu ODS.

„Kroky vlády vedou dlouhodobě ke zhoršování podnikatelského prostředí. Navzdory vládě a vládní koalici se alespoň podařilo prosadit zachování tolerance pěti dní pro pozdní podání ročních daňových přiznání bez sankcí. Velikým problémem v podnikatelském prostředí je vzrůstající administrativa. Proto jsme navrhli zvýšení limitu pro povinnou registraci k DPH na 2 mil. Kč. Překročení limitu pro povinnou registraci k DPH totiž znamená pro malé podnikatele a živnostníky obrovský nárůst jejich administrativních povinností. Přes mediální proklamace o snižování byrokracie tento návrh, stejně jako mnoho dalších, strany vládní koalice odmítly,“ doplňuje poslanec ODS Vojtěch Munzar.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.