ODS: Vláda neumí čerpat evropské fondy. Promarňuje tak hospodářský růst

11.04.2017 14:39

Přebytek státního rozpočtu byl podle Ministerstva financí za první čtvrtletí nejnižší od roku 2012. Důvodem je především neschopnost vlády čerpat evropské dotace a investovat.

ODS: Vláda neumí čerpat evropské fondy. Promarňuje tak hospodářský růst
Foto: ODS
Popisek: ODS

„Vláda promarňuje hospodářský růst, neinvestuje dostatečně ani národní, ani evropské peníze. Stav čerpání evropských fondů je tristní a už se to začíná projevovat i v dopadech na náš státní rozpočet - přebytek za první čtvrtletí byl nejnižší od roku 2012," uvedl předseda ODS Petr Fiala. „Současná vláda přitom kvůli špatnému čerpání napadala předcházející kabinety, které ovšem dokázaly využít skoro všechny alokované prostředky," dodává Fiala.  

„Vláda jako celek absolutně selhává ve schopnosti využít finanční prostředky z fondů Evropské unie. Její smutnou vizitkou je fakt, že v polovině finančního období je vyplaceno 0,84 %! V procentuálním vyjádření vysoko nad čerpáním ční výdaje na úřední aparát, který má administraci EU fondů zajišťovat,“ komentuje stav poslanec Petr Bendl.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

15:14 Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k nové metodice poskytování dietní stravy v rámci šk…