Oborná (ANO): Hraboší kalamita způsobila škody za jednu milirdu korun

03.10.2019 19:27

Komentář na facebookovém profilu k hraboší kalamitě

Oborná (ANO): Hraboší kalamita způsobila škody za jednu milirdu korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslední jednání sněmovny za účasti staré vlády. Na programu byla třeba zpráva o plnění státního rozpočtu za 1. pololetí 2017

Na zemědělském výboru jsme řešili HRABOŠÍ KALAMITU byli u toho všichni, kteří mají k přemnoženým hrabošům co říct - zemědělci, myslivci, ochránci přírody, ministerstva a další. Čtyři hodiny jednaní hraboš versus křeček, plno názorů, argumentů a emocí.

Teď pár faktů. Hraboší kalamita je největší za posledních třicet let, dnes jsou škody vyčísleny přes jednu miliardu korun a je postiženo celkem 46 okresů. Za Kraj Vysočina je mapován extrémní výskyt hrabošů v okresu Třebíč. Hraboši spásají mimo obilí a olejnin už také řepu, vojtěšku, kukuřici a další.

  • Zemědělci využili a dodrželi veškerá agrotechnická opatření a správné agrotechnické postupy, jako je například orba.
  • Zemědělci nemají dostatek lidských kapacit, aby na polích aplikovali jed STUTOX II do nor, potřebovali by k tomu armádu lidí, aby aplikace do myších děr byla efektivní.
  • Zemědělci v obavách odmítají dál zasévat svá pole, a riskujeme tím, že neosetá pole budou ohroženy erozí, v době, kdy musíme dbát na zadržování vody v krajině. Riskujeme také zdražení potravin.

Takže sečteno a podtrženo. Jsem PRO, aby v postižených územích byly individuálně na konkrétní zemědělské pozemky povoleny výjimky na povrchovou aplikaci STUTOX II.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…