Okamura (SPD): Amerika otevřeně ignoruje suverenitu zemí Evropy

28.04.2016 11:15

Považuji poslední výroky prezidenta USA Baracka Obamy, kterými chválí přístup německé kancléřky Merkelové k imigraci, za naprosté přehlížení zájmů jednotlivých států Evropy. Politika USA otevřeně ignoruje suverenitu zemí Evropy. Jednotlivé země a národy se tak stávají jen subjektem geopolitických zájmů USA.

Okamura (SPD): Amerika otevřeně ignoruje suverenitu zemí Evropy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

V této souvislosti také odmítám rozhodnutí vlády premiéra Bohuslava Sobotky a Andreje Babiše, která ignoruje odmítavý postoj Poslanecké sněmovny ve věci bezvízového styku s Tureckem. Je to jasný důkaz skutečného stavu řízení země, kdy je pro vládu podstatnější povel z Bruselu, než vůle Parlamentu ČR.

Naše hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) samozřejmě od počátku odmítá a hlasuje ve Sněmovně PROTI zavedení bezvízového styku pro Turky a Ukrajince, který naopak prosazuje v letošním roce Evropská komise a také česká vláda.

Dohromady sto dvacet milionů Turků, tedy muslimů, a Ukrajinců, kteří zaplaví Evropu, bude katastrofou. Pro Českou republiku to bude mimo jiné znamenat velkou vlnu Ukrajinců a tím ztrátu pracovních míst pro naše občany, jelikož Ukrajinci podtrhnou našim občanům již tak nízké mzdy.

A dovolte mi zmínit ještě jedno téma. Před několika týdny jsme jménem našeho hnutí SPD navrhovali ve Sněmovně zařazení mimořádného bodu na pořad schůze, který by se zabýval ekonomickou a sociální situací na Ostravsku. V regionu probíhá krach OKD a do vážných problémů se dostávají i další velké společnosti v regionu. Hrozí zde nezaměstnanost a zánik klíčových firem těžkého průmyslu země. Vláda ČSSD, hnutí ANO a KDU-ČSL nejedná a vládní koalice shodila náš návrh ve Sněmovně pod stůl.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.