Okamura (SPD): Další skandální rozsudek

22.05.2018 15:32

Komentář na facebookovém profilu k rozhodnutí Obvodního soudu pro Prahu 1

Okamura (SPD): Další skandální rozsudek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

České soudy podpořily propagaci radikálního islámu v ČR. Odvolací senát pražského městského soudu potvrdil, že se bývalý předseda pražské muslimské obce Vladimír Sáňka nedopustil žádného trestného činu vydáním a distribucí radikální islámské knihy Základy tauhídu. Soud tak potvrdil únorový verdikt Obvodního soudu pro Prahu 1 a zamítl odvolání státního zastupitelství. Naše hnutí SPD již ve Sněmovně podalo novelu trestního zákona, která zakazuje podporu propagace takových ideologií. Doufáme, že nás ostatní strany v našem úsilí podpoří. Připomenu, že kniha, „Základy tauhídu - Islámský koncept Boha“ podle českého odborníka a soudního znalce Pavla Ťupka: „Vysloveně vybízí k nenávisti vůči neislámským vládám, což je doktrína, kterou právě šíří radikální islám. Tato kniha, Základy tauhídu, je v podstatě dokladem knihy o jedinečnosti boží, která sloužila jako takový učební text pro wahhábitské hnutí, které bylo velmi radikální".

Autorem knihy je Bilal Philips, kanadsko-jamajský konvertita k islámu, který byl v Německu, Anglii, Austrálii a Keni uznán vinným z šíření islámského extremismu, pročež mu byl do těchto zemí zakázán vstup. Jako prostředek pro napravení zločinců propaguje Philips mrzačení odsouzenců. Mezi další názory Philipse patří tvrzení, že podle islámského práva šaría není znásilněním, jestliže manžel vykoná sex s manželkou za pomoci fyzického násilí. Philips také obhajuje islámské právo šaría v oblastech fyzických trestů (bičování, kamenování, utínání rukou a nohou a podobně), podporuje manželství s nedospělými dívkami (pod 15 let věku), které považuje za legitimní po vzoru zakladatele islámu Mohameda. Philips také přikazuje věřícím neislámské vlády nenávidět.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

V závěru knihy Philips vysvětluje jednu ze zákonitostí islámského práva šaría, a tím je nerovnoprávnost nevěřících s muslimy před Alláhem a jeho zákony. „Obnáší to i skupinový závazek, že zavedeme Alláhovy zákony všude na zemi. A proto jsou věřící v Alláhových očích vysoko nadřazeni nevěřícím, protože přijímají své odpovědnosti,“ konstatuje Philips.

Přestože kniha propaguje výše uvedené myšlenky, tak český soud dospěl zcela skandálně ke zprošťujícímu výroku. A já Vás prosím nadále o co největší podporu SPD, abychom mohli změnit zákony, a abychom zajistili bezpečnost v České republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.