Okamura (SPD): Diktátu Bruselu se nemůžeme účinně bránit

21.05.2016 21:11

Přichází další nepříjemná rána. Za zády občanů a za záměrného nezájmu médií se na základě direktivy Evropské unie chystá zrušení vízové povinnosti pro kosovské Albánce.

Okamura (SPD): Diktátu Bruselu se nemůžeme účinně bránit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Poté, co Evropská komise souhlasí se zrušením víz pro islamistické Turecko a rozvojovou Ukrajinu, je to další negativní krok, s kterým Sobotkova a Babišova vláda opět souhlasí a nijak neprotestuje. Pravdou však je také to, že se diktátu Bruselu nemůžeme reálně účinně bránit – a to je opakovaně velký problém.
 
Tak zvaná republika Kosovo je země s obrovským vlivem mafie a země, kde se cvičí a připravují radikální islámští bojovníci. Naše hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) považuje zrušení vízové povinnosti s Kosovem za součást plánu na zničení národních států Evropy, neboť zcela evidentně tím vzniká zásadní bezpečnostní riziko pro naši zemi. Jen si vzpomeňte na pravidelné řádění kosovsko-albánské mafie v České republice.
 
Diskuze s logickými argumenty s Evropskou komisí nad nezákonnou migrací či vízovou politikou není možná, takže jediné řešení je vystoupit z EU – a to co nejdříve.
 
A samozřejmě je všeobecně známé, že i po našem vystoupení z EU může pro nás na základě smluv bez problémů nadále platit volný pohyb osob, služeb, zboží i kapitálu. Navíc bychom měli samostatnou obchodní politiku, kterou by nepoškozovali sankce.
 
A co se týče dotací, je již zřejmé, že se nám v současné době nijak nevyplácí, jelikož jsou za prvé účelově Bruselem vázané na často nepotřebné projekty, které musíme navíc spolufinancovat. Takže obec například potřebuje opravit školu, ale jelikož jsou vypsané dotace jen na postavení rozhledny nebo na lavičky v parku, tak obec musí postavit rozhlednu nebo koupit lavičku, přestože potřebuje něco jiného. Příkladem jsou rozhledny postavené v údolí, z kterých sice není nikam vidět, ale hlavně že obec dostala dotace z EU.

A za druhé, značná část částky dotace, až v desítkách procent, nejde na nákup věci samotné, ale na propagaci a kontrolu dotace. Stejnou věc bychom tedy sami pořídili mnohem levněji, kdybychom si peníze nechali u nás v republice a neposílali je do Bruselu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): Zdravotní pojišťovny péči nezajišťují a ministr Válek to po nich nevymáhá

10:04 Dostál (Stačilo!): Zdravotní pojišťovny péči nezajišťují a ministr Válek to po nich nevymáhá

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke zdravotnictví.